"Нова Зора" - брой 37 - 13 септември 2011 г.

Сподели във Facebook
"Нова Зора" подкрепя
инж. Стоян Проданов
за кмет на Ямбол
Магдалена ГЕОРГИЕВА

В надпреварата за кмет на община Ямбол се включи русофил номер 1 на града инж. Стоян Проданов. Това стана, след като политически партии, формации, видни обществени деятели и представители на културата поискаха нов модел на управление в града, съвсем различен от досегашния, и той да бъде осъществен именно от областния председател на Движение „Русофили”. Те считат, че само инж. Проданов със своя свободолюбив дух и опит в управлението със зачитане на чуждото мнение може да даде възможност гражданите на Ямбол, чрез своя ум и талант, да вземат реално участие в местното самоуправление.
Всичко това предизвика свикването на първото заседание на Обществения съвет в хотелски комплекс „Тунджа”, където коалиция „За Ямбол”, както и партии и сдружения извън коалицията, но подкрепящи нейното решение, категорично заявиха, че застават зад кандидатурата на Стоян Проданов. Общественият съвет е орган за развитие и просперитет на Ямбол в изборите за местно самоуправление - 2011 г. В него участват авторитетни имена, сред които бившият шеф на ГЩ на БА ген. Цветан Тотомиров, председателят на НДСВ – Ямбол Минчо Спасов, председателят на ПП “Нова Зора” Минчо Минчев, председателят на ПП “ОБТ, Български лейбъристи” проф. Кръстьо Петков; многократният олимпийски, европейски и световен шампион по борба Петър Киров; председателят на ПП “Европейска сигурност и интеграция” Тома Томов; бившият кмет на Ямбол (два мандата) инж. Николина Хаджигеоргиева; бившият шеф на РДВР–Ямбол ген. Димитър Ангелов, народната певица Славка Калчева, проф. Стефан Пенев, бизнесмени, хора на изкуството и други.
Председател на “Коалиция за Ямбол” и на предизобрния щаб е Христо Христов. Тук бе и най-възрастният член на Обществения съвет, председател на областното ръководство на ПП “Нова Зора”, полк. Венелин Стоянов. Общо 50 души влизат в състава на Обществения съвет, който ще продължи да контролира работата на кмета и по време на неговия мандат.
Радвам се, каза председателят на коалиция “За Ямбол” и на предизборния щаб Христо Христов, че в предстоящата кампания ние обединихме достатъчно формации около една голяма идея; трябва да помислим какво можем да дадем на Ямбол, а не какво да вземем.
В залата бяха изразени най-различни мнения, като например това, че истински родолюбец и отличен ловец, Стоян Проданов “ще съумее да прогони бракониерите в политиката”. Повече от година той бил убеждаван от хората, които добре го познават, да се кандидатира за кмет, и едва сега дал своето съгласие. Неговата сила винаги е била в реалната икономика и по-точно в строителството, а община Ямбол се нуждае точно от такъв управленец.
Народът го обича, защото неговата “брадва” удря винаги на едно и също място, казаха още на заседанието. Стоян Проданов е известен и със своята съпричастност към проблемите и болките на хората.
“Днес България преживява тежки времена, тя няма нито верни приятели, нито надеждни съюзници; Стоян Проданов е представител на българския национален капитал, но неговият път не е в служба на чужди интереси. Той трябва да се облегне на народа си, да му даде хляб, а народът да потърси закрила при него. Това е пътят, за да има нация и национална държава. Ние вярваме, че именно Стоян Проданов ще бъде новият кмет на този град, и той ще прокара пътеката към потребността от взаимна отговорност и единение” - посочи лидерът на ПП “Нова Зора” Минчо Минчев, и добави: “Нашият идеал за обществено развитие може да е друг, но ние ясно съзнаваме, че още дълго ще живеем в условията на капитализъм”.
Беше избрано ръководство на Обществения съвет с почетен председател ген. Цветан Тотомиров. Обсъждането на предложенията на Обществения съвет приключи с абсолютно единодушие за издигане кандидатурата на Стоян Проданов за кмет на община Ямбол.
Подкрепата бе изключително голяма и силна. Заседанието на Коалиционния съвет завърши с вяра в правилността на своя избор.
Инж. Стоян Проданов благодари от сърце за голямото доверие. Той посочи, че на всички възлови места, на които е работил, включително и като народен представител в 40-ото народно събрание от ПГ “Коалиция за България”, си е вършил перфектно работата. Така даде да се разбере, че е готов да поеме тежката отговорност да оглави местната власт, отдавайки цялата си енергия и опит за едно съвсем различно управление, което да стане модел за развитие и на другите областни центрове.

Нагоре
Съдържание на броя