"Нова Зора" - брой 12 - 22 март 2011 г.

Сподели във Facebook
Те смаяха България
Асен ГЕОРГИЕВ

Ако сте смятали, че с персони като Цецка, Искрето и Румянка Желева родните “политици” са стигнали дъното на невежеството, не сте познали. Кадрите на ГЕРБ могат да бъдат къде-къде по-невежи. Телевизия СКАТ излъчи запис, който красноречиво доказва неизчерпаемите възможности на герберите и в тази насока. В кадри, направени в закрито помещение, се вижда как депутатът Николай Коцев убеждава онемялата публика, че на 3 март България чества 500-годишнината от освобождението от турско робство.
Че какво толкоз е станало – чисто на просто грешка на езика! – ще рече великодушният нашенец. Е, да, ама г-н Коцев незабавно ще го опровергае, защото броени секунди след това отново ще повтори “500-годишнината от Освобождението от турско робство”.
Но и това не е всичко: веднага след Коцев думата ще вземе и Николай Рашев, също депутат от ГЕРБ, който за трети път ще изтъкне, че “преди 500 и повече години сме се освободили от турско робство”.
Шедьовърът на глупостта скоро бе качен в интернет, където всеки желаещ може да му се наслади.
А ето и интернетният коментар на възмутен от невежеството на двамата депутати: “Преди 500 и повече години сме се освободили от турско робство...” - три пъти повтарят тази глупост. Явно такива думички са назубрили, така е записано от някой по-умен сценарист на партията ГЕРБ - граждани за европейско развитие. Изглежда, това са европейските ценности - фашистки олигофрени да бъдат депутати, да управляват простаци, без собствен разум, да изпълняват чужда, антибългарска и антинародна фашистка политика.
Тези двамата са типични антикомунисти. Прочее, смърт на фашизма, свобода на народа!”
От нас ще добавим, че “олигофренът” Николай Коцев, бизнесмен по призвание, е “завършил” Техникума по фотография и полиграфия „Юлиус Фучик” в София. Същото лице е обсебило на безценица бившата резиденция на Тодор Живков във врачанската местност Турканица, където отглежда щрауси, хрътки и коне. Неговият колега по идиотизми Николай Рашев пък е още по-образован – той е “висшист”, че даже и “инженер”.

Нагоре
Съдържание на броя