"Нова Зора" - брой 12 - 22 март 2011 г.

Сподели във Facebook
Когато фактите говорят, и боговете мълчат
Илко ДЕБЪРЛИЕВ

Колкото и банален да е изразът, няма нищо по-подходящо, за да се резюмира изказването на турския вицепремиер Бюлент Арънч. Което за пореден път доказва, че ДПС не е нищо друго освен пета колона на Анакра. За какво иде реч?
Пред наши изселници в турския град Маниса г-н Арънч изрази “силното безпокойство в Турция от ксенофобските действия на някои български политици”.
Че крясъците на Волен Сидеров не са най-доброто поведение, си го знаем. И сме се разграничили отдавна от него. Но не е работа на един чужд държавник да се меси в нашите вътрешни работи и да дава оценки на българските политици. Това е едната страна на въпроса. А другата е, че Бюлент Арънч изпя истинска “Осанна” на ДПС. Според него за движението трябвало да се пишат тепърва книги. Книги за ДПС вече са написани, и то много. От хора, които са били в кухнята на българо-турските отношения и най-вече - на действията на турската дипломация и разузнаване. Всички те недвусмислено доказват кому служи ДПС и на кого се кланя.
Така че приказките на г-н вицепремиера, че ДПС не е етническа партия, че тя е българска политическа сила, която е регистрирана според българските закони, не чинят и пукната пара. Само дето Доган май вече не му върши повече работа, та сега Анкара трескаво организира автобуси с изселници, които да участват в учредяването на ДПС-2 на Касим Дал, обявено за 27 март. Но това вече е друга тема.

Нагоре
Съдържание на броя