"Нова Зора" - брой 13 - 7 април 2009 г.

Празник велик и радост велика ест
Румен ВОДЕНИЧАРОВ

Ликуй, народе! 60-годишнината на НАТО съвпадна с 5-годишнината на членството на България в Алианса. Научна сесия, издигане на флагове, заря. Духови оркестри изнасят концерти във Варна, Пловдив и Плевен. С една дума - празник велик и радост велика ест.
Интересно защо не отбелязват помпозно годишнината от присъединяването на Царство България към Тристранния пакт през 1941 г.? И в този случай става дума за притъкмяване към агресор, макар и с далечна цел – обединяване на териториите с българско население на Балканите, за които водихме три войни. Но Нюрнбергският процес и народните съдилища в окупираните от Хитлер страни показаха, че стъпката на проф.Филов е била фатална. За сведение на реваншистите българският Народен съд произнася смъртните пресъди на тези , които подписаха присъединяване към Тристранния пакт два месеца, преди да завърши Втората световна война. По време на война процедура за три инстанции няма.
Трябва ли да чакаме нов Нюрнбергски процес, за да осмислим, че това, което ни натрапиха кукловодите на Соломон Паси (Атлантическия клуб) и което се реализира от продажните политици на СДС и НДСВ, не се различава много от грешката на проф.Филов през миналия век?
Ще дочакаме ли Народен съд за Соломон Паси, Петър Стоянов, Иван Костов, Надежда Михайлова и Симеон СКГ?!
Само преди десетина дни в Белград хиляди сърби отбелязаха десетата годишнина от агресията на НАТО, в резултат на която загинаха над 2000 мирни граждани и бяха улучени със свръхточните бомби цели 13 танка и... Китайското посолство. Кой предостави въздушен коридор на агресорите? – Главнокомандващият Петър Стоянов. Кой не даде въздушен коридор на славянска Русия? – министър-председателят Иван Костов. Как да не се съгласи човек, че България е “надежден и предсказуем партньор”.
Много преди формалното приемане в НАТО русофобите сами предложиха въздушни бази на Пентагона. Продадоха суверенитета на страната си, само и само да бъдат приети в НАТО и да ги отдалечат от сибирската мечка. Наемниците от САЩ ще бъдат недосегаеми на територията на България. Работни места ще има, но само за проститутките и за трафикантите на наркотици.
Наивно е да се мисли, че беше по силите на един безотговорен депутат като Соломон Паси сам да подготви почвата за членство в НАТО. Списъкът на Атлантическия клуб беше утвърден извън България. Той започва с Ахмед Доган и завършва с Желю Желев. По средата се мъдрят социалисти (Елена Поптодорова), социалтарикати и други демократи.
Всеки, който е направил нещо за каузата на НАТО, бива възнаграден. Ж.М.Ж. има фондация (откъде са парите, никой не попита). Петър Стоянов чете лекции в САЩ, които не се заплащат с хонорари, сравними с тези на българските професори. А Соломон Паси дори беше включен в кастинга за генерален секретар на НАТО.
Че работата беше небъдна, се знаеше предварително. Българите, бидейки пет десетилетия най-верният сателит на СССР, се разглеждат все още като троянски кон. И въпреки че Соломон Паси може да казва като Владимир Жириновски “Мать болгарка, а отец – философ”, говорителят на Алианса Джеймс Аматурай отказваше да дава изявления по въпроса за кастинга. Обаче други влиятелни атлантици заявяват силно обезпокоени - “Всичко, което споделяме с България в рамките на НАТО, поема направо към Москва!”.
С приемането на България и Румъния САЩ постигнаха геополитическата си цел. 190 000 нови еничари и пушечно месо за “миротворчески” операции, които през 21 век ще бъдат не само за петрол, а и за прясна вода. Дори Грузия и Украйна да останат само за “коалиция на желаещите”, заобикалянето на Русия с военни бази продължава и мечтата на българския нострадамус за разпадане на Русия остава на дневен ред. С приемането на Хърватска и Албания в НАТО ислямската дъга се прекъсва само в България и Крим. Засега. И Черно море става повече море за флота на НАТО, отколкото руско море.
Ето защо ажиотажът и шумотевицата за НАТО ще продължават. В България мераклии за атлантици дал Бог. От помазаните вече Соломон Паси и Любомир Иванов, като се премине през Татяна Дончева и Бойко Борисов, та се стигне до Драгомир Драганов и Любо пъпката. Последният изрази своето родолюбие по следния начин: “Обичай България, подкрепи и Америка”.
И българският Генерален щаб, както се вижда, я подкрепя. И за Югославия, и за Ирак нямаше решение на ООН и на Съвета за сигурност. Мисиите ни в Ирак и Афганистан показаха, че сме действително предвидим и лоялен съюзник на агресорите. Напуснахме Ирак след всички стари страни членки на НАТО, за да затънем в Афганистан.
Новият посланник на САЩ г-жа Макълдауни е много горда, че 10 години била работила за членството на България в НАТО. Тя изтърва по случай 5-годишнината на нашето участие една фраза, от която става ясно, че третира българските слушатели като “дауни”: “Не просто България спечели от членството в НАТО, но и НАТО спечели от членството на България в Алианса”. По-витиевато можеше да го каже само Филип Димитров.
Русия чрез Евгений Примаков, бивш външен министър и бивш министър-председател, предупреди, че базите на САЩ нарушават Основополагащия акт между Русия и НАТО от 1997 г., който “забранява на всяка от страните да има на постоянна основа в новите членки значителни армейски подразделения, които да се прехвърлят от старите страни-членки на НАТО”. Т.е. руските ракети вече са насочени към американските бази в България.
Колко е спечелила България от 5-годишното си членство, знае само финансовият министър и ще се разбере със сигурност от роднините на нашите войници в Афганистан, когато и оттам започнат да пристигат първите ковчези.
НАТО претърпя пълен провал за прекратяване на производството на хероин в Афганистан. Единствените, които намалиха трафика на хероина (90% от световното производство) бяха талибаните. Те раздаваха смъртни присъди. Според изчисленията на Иван Ценов става въпрос за 400 млрд. долара свежи пари годишно. И талибаните бяха ударени, но не ликвидирани завинаги. Лошото за войната на НАТО в тази страна предстои.
България вече пет години е въвлечена в агресивен военен пакт, който беше създаден през 1949 г. за защита на страните членки. НАТО оправдава своето съществуване с новия си враг на мястото на комунизма – международния тероризъм. Затова си позволява да бомбардира суверенни страни като Сърбия, да разглежда Афганистан като Близък изток и да гони сомалийски пирати на юг от Тропика на Козирога. Как се нарича организация, която практикува безнаказано военни намеси? Миротворческа или мироналагаща, или има друго име?
Българските политици начело с почетния председател на Атлантическия клуб и министър Калфин се държат недостойно и срамно. Те сякаш страдат от стокхолмския синдром и започват да се влюбват в своите окупатори. На тях сме длъжни да припомним, че през 1979 г., стратегията на отбранителния пакт НАТО е била следната: “След победа на НАТО над Варшавския договор в евентуална Трета световна война България като най-верен съюзник на СССР престава да съществува като държава и територията се разделя между нейните съседи”.

Нагоре
Съдържание на броя