"Нова Зора" - брой 37 - 18 ептември 2007 г.

Балоните на "успешното управление"
 • За икономическите "успехи" и системната криза в България
 • Преди известно време министър-председателят Сергей Станишев отчете постиженията на коалиционното правителство. В един впечатляващ отчет от 191 страници бе заявено, че ето „през последните две години се реализира висок и стабилен, устойчив икономически растеж, инвестициите са се увеличили с над 20% средногодишно. България е финансово стабилна и предсказуема страна...” Премиерът посочи и възраждането на българската индустрия. „През месец юли т.г. растежът е 14,6% на годишна база, което ни поставя на първо място в ЕС по индустриален растеж, след нас е Словакия с 12%, а средно за ЕС този показател е 2,5% за този период. Към края на юни 2007 г. приходите по републиканския бюджет са 7,7 млрд. лева, което е близо 18% ръст, общият размер на разходите е 5,8 млрд. лв., излишъкът от 1,7 до 3,1 и 3,6% от БВП през 2006 г., сега е над 2 млрд. лв."
  Автор: Доц. д-р Нако СТЕФАНОВ>> Пълния текст...
  Другата страна на уравнението
  Пак е 15 септември. В България на този ден всяка година ухае на цветя, училищните дворове се изпълват с нетърпеливи деца, а преподавателите затягат коланите за новия учебен сезон.
  Тази година на 15 септември няма да ухае на цветя, училищните дворове ще потънат в мълчание. Учителите - по думите на представители на “отговорните” ресори - потривали ръце в очакване на повишение на заплатите.
  Автор: Илияна Велева>> Пълния текст...
  Времена и нрави
  Седмицата като памфлет
  Враговете на още по-светлото бъдеще на нашата процъфтяваща родина умишлено разпространяват злостния слух, че чуждите инвеститори в България не произвеждат нищо. Това е долна, мерзка, безподобна клевета!
  Цял свят знае, че чуждите инвеститори у нас са главните производители на родната инфлация! И то на каква инфлация! Никой в Европа, а и в цялото Северно полукълбо не може да се мери с нея!
  Автор: Ангел БАРУСОВ>> Пълния текст...
  Когато атовете се ритат
  С наближаване на президентските избори в Русия активността на Владимир Путин стана толкова изненадваща, че т.нар. кремлеведи на Запад изобщо не смогват да предвидят ходовете му.
  Назначаването на поредния “питерец” Виктор Зубков на длъжността премиер-министър беше коментирано от тях опростителски като създаване на властови приятелски кръг, нещо като колективен Распутин, на който той, сегашният президент, ще дърпа конците след изтичане на мандата му през 2008 г.
  Всъщност досегашният шеф на Федералната служба за финансов надзор по-добре от всички знае как олигарсите крият данъци за милиарди. При правителство, оглавявано от Зубков, и за други от тях ще настъпят черни дни. А това означава значителни приходи в бюджета на федерацията, възможности за редовно актуализиране на пенсиите и не на последно място финансиране на разработките на ВПК.
  Автор: Румен ВОДЕНИЧАРОВ>> Пълния текст...
  Не пожалиха и поп Минчо Кънчев
  Бронзовият бюст-паметник на поп Минчо Кънчев, автора на невероятната българска “Видрица”, бе откъртен и откраднат от постамента в родното село на революционера - Коларово, общ. Раднево.
  Автор: "Зора">> Пълния текст...
  Моли се да не се разболееш!
  Претъпкани болници, претрупани служби за спешна помощ, неосигурени болни... В Тексас още повече, отколкото в другите американски щати, се проявява кризата на здравеопазването.
  Автор: Ричард УЛФ>> Пълния текст...
  Решения
  На Централния политически съвет на ПП ”Нова Зора”
  за делегиране на права по чл. 35, ал.1 и ал. 2 от ЗМИ
  На 01.09.2007 г. на заседание на Централния политически съвет на ПП “Нова Зора”, като взе предвид участието на партията в предстоящите местни избори за общински съветници и кметове на 28.10.2007 г. и като се съобрази с разпоредбите на чл. 35 ал. 1 и ал. 2 от ЗМИ и на основание на Решения номер 26 и 27 от 23.08.2007 г. на ЦИКМИ, взе следните решения:
  1. Делегира права на областните координатори, общинските председатели и общинските организационни секретари да представляват ПП “Нова Зора” в съответната област и община пред областните и общинските администрации, общинските избирателни комисии и секционните избирателни комисии относно участието на партията в изборите за кметове на общини, кметове на райони и кметства и общински съветници през 2007 г., като подават и получават всички документи в общинските избирателни комисии, в т.ч. молби, жалби, сигнали, заявления, предложения и др. Да регистрират партията за участие в изборите - с право на подпис и печат, като внасят предложения от партията (приложение номер 21 от изборните книжа)
  2. Възлага на упълномощените ръководства по т. 1 да регистрират кандидати за общински съветници, кметове на общини, райони и кметства.
  3. Определя за пълномощници на ПП “Нова Зора” съгласно чл. 35 ал. 1 и ал. 2 от ЗМИ пред общинските избирателни комисии...
  Автор: Минчо М. МИНЧЕВ, Христо Б. ВЕЛИЧКОВ>> Пълния текст...
  Предаденият девети септември
  И тази година отбелязахме Девети септември - приятелите с болка, враговете със злорадост.
  Няма как да не изпитваме болка за загубата на един от най-светлите дни в нашата история. Разгромът, който делото на Девети септември претърпя, обезсмисли саможертвата на хилядите антифашисти, паднали за свободата на своя народ. Лишен от смисъл се оказа и половинвековният труд, с който бе изградена една нова България. Работили сме не за себе си, а за другите.
  Всичко, сътворено от народа, е унищожено или разграбено. Как да не изпитваме болка?!
  Автор: Проф. Велко ВЪЛКАНОВ>> Пълния текст...
  Американската програма за ПРО крие стратегия?
  Авторитетни световни специалисти смятат, че американската система за противоракетна отбрна (ПРО) е дълбоко законспирирана програма за опасни, “неочаквани” за света оръжия.
  Автор: О.р. полк. инж. Тодор АНДРЕЕВ>> Пълния текст...  Колелото на късмета
  карикатура: Тодор Цонев