"Нова Зора" - брой 38 - 26 септември 2006 г.

ОМО “Илинден” прекали много
Илко ДЕБЪРЛИЕВ

Че България е разграден двор, си го знаем от доста време. Но да се стигне дотам, че евродепутат ще се разхожда из страната и на всеослушание ще подстрекава към сепаратизъм, честно казано, не вярвахме. Но ето че и това доживяхме! Eвродепутат да обикаля България, и на всички срещи с представители на български институции да твърди, че не вижда нищо лошо в исканията на ОМО за откъсване на територии от България и присъединяването им към съседни държави. Ето това е заявил въпросният Бернард Джоан право в очита на кмета и Общинския съвет на град Сандански.
Джоан е начело на делегацията на евродепутати и и представители на Европейския свободен алианс. В нея влизат още Гюнтер Дауен и Нели Маес. Те обикалят Югозападна България по покана на нерегистрираната ОМО “Илинден”-ПИРИН. Целта им е да се запознаят на място с “потъпкването на правата на малцинствата в България”.
На срещите си Джоан е казал още, че въпросният алианс и ОМО са със сходни идеологии и виждания за правата на малцинствата и получаването от тях на политическа автономия. Явно, предстоящото членство на България в ЕС разпалва въображението на някои болни мозъци. На тях можем само да припомним че същата тази Европа се състои от държави. И никоя от тях няма намерение да се разделя и със сантиметър от територията си. Испанските затвори са пълни с баски терористи, а френските - с корсикански такива. Оставяме настрана факта, че тримата евродепутати незабавно трябаваше да бъдат обявени за “персона нон грата” и изхвърлени като мръсни котета от България.
Интересно е обаче кога прокуратурата най-сетне ще се размърда и ще сложи край на провокациите на омовците.

Нагоре
Съдържание на броя