"Нова Зора" - брой 43 - 25 октомври 2005 г.

Предизборни клипове
Иво БРАТОЕВ

Бре, бре, бре... Като се навъдиха напоследък едни достойни кандидати за софийски кметове, да се чуди човек кого от тях да избере. Както казва Мира Янова, все харизматични личности. А ето ги и тях по реда на номерата:
1. Бойко Борисов, неосъществен маршал. Бодигард на Тато, впоследствие на Дон Симеон. Четири години главен секретар на МВР, всичките престъпници в затвора, всичките окрадени от циганите кокошки върнати на техните стопани. Кавалер на рояци медали, раздадени му от чужди държави заради обслужването на съответните им им интереси. Политически лабилен (подлъга избирателите в два града, а после се отказа от депутатското място), така че нищо чудно и сега да се окаже скритото асо в ръкава на Симеон. Както се бие в гърдите самият Борисов, той веднъж вече е разрешавал проблема с боклуците на София (чрез полицейските боища в Суходол). От нас само ще добавим, че той е решавал и други проблеми - например по гърбините на редовите собственици на имоти по Южното Черноморие.
2. Татяна Дончева, кандидатка на бившата социалистическа партия (БСП). И тя голяма симпатяга, и тя с висок рейтинг като Бойко Борисов. Три мандата в парламента, бурни речи, кулоарни закачки - и те до една ефективни като подвизите на генерал-лейтенанта. Дончева обича да се хвали, че чувства и с гърба си какво искат хората и веднага го прави (коалиция с Доган и Симеон, американски бази, поскъпване на парното, тока и всичко останало). В амплоато си на топбесепарка тя е съмишленичка на либерала Румен Овчаров, който в свободното си от дигането на цените време е и шеф на предизборния й щаб. Освен всичко останало Татянчето умее като никой друг да запали свещ и на дявола, и на Бога (хем адвокатка на Светия Синод, хем и на Мултигруп). Изпадайки в завист от всичко това, един от съперниците й изчисли, че 10-те дни клипове на Дончева само по гръцката Нова телевизия струват 186 хил. лв.
3. Милен Велчев, финансов министър в предишното правителство на НДСВ и ДПС. По произход червен буржоа, стипендиант на Сорос, предан служител на глобалното банкерство, прочул се с врътките на външния дълг, донесли на България загуби от над 1 млрд. долара. За другите загуби мястото няма да стигне.
4. Светослав Гаврийски, кандидат на Ванката и Ленчето Костови. Роден в политически правилно семейство, в което дори бабата притежавала частна търговска гимназия. По тая причина класовият враг Гаврийски израства на ул. “Оборище” - за да може съседът му Тодор Живков лично да го държи под око. Като повечето от жертвите на комунизма завършва външноикономически връзки. Несменяем заместник-министър на финансите във всички кабинети от Филип Димитров до Жан Виденов, а след това - шеф на БНБ. Основоположник на благословения процес, който превърна българските банки в бивши български банки.
5. Минко Герджиков, кандидат на синята мъгла. Дясната ръка на Софиянски с неоценим принос за разрухата на столицата. Истинският инициатор на полицейските побои в Суходол. Преди да се заеме с размножаването на софийските псета, боклуци, дупки, ями, ровове и трапове, е бил заместник-министър, а също така главен преговарящ по линията на ЦЕФТА, търговски представител в Гърция, както и висш служител на славната “Мултигруп”.
Както виждаш, читателю, прекрасна компания, все харизматични личности. И единственото, което липсва на компанията, за да бъде съвсем пълна, това е несъмнено незаменимият Софиянски.

Нагоре
Съдържание на броя