"Нова Зора" - брой 43 - 25 октомври 2005 г.

Фасулски работи
Георги БОРИСОВ

Партията на Волен Сидеров остана без свой кандидат за кмет на София. Причина за това не са нито козните на любимите му мъдреци, нито дори чистачката на американското посолство. Партия “Атака” не успя да регистрира своя човек само заради това, че не можа да се справи с една съвсем фасулска задачка - да подаде нужните документи навреме.
Всяка партия може да направи пропуск или гаф. Но в случая не става дума за пропуск или за гаф, а за скандален и грандиозен провал. Защото е недалновидно партия с претенциите на “Атака”, да не издигне свой кандидат за четвъртия по важност пост в страната. И то по такава нелепа причина. За подобен провал във всяка друга партия щяха да се искат оставки, включително оставка на нейния лидер.
Вместо това неосъщественият кандидат Павел Чернев обяснява ведрочело във вестник “Атака”, че щом като той няма да е кмет, безобразията в общината ще продължат, ама няма страшно. След две години пак ще има избори.
Проблемът обаче е там, че страшно има. И то е точно в това - че вместо да бъде спряна още сега, общинската мафия ще продължи да затрива столицата още две години.
Павел Чернев, който въпреки десетгодишната си адвокатска практика не успя да свърши фасулската адвокатска работа да се регистрира, може да има време да чака, но София няма. Откъдето пък възниква въпросът: можеха ли Сидеров и хората му да поправят поне отчасти тежкия си пропуск?
Можеха. Партия “Атака” трябваше ясно и категорично да припознае като свой кандидат за кмет Велизар Енчев. За съжаление, партия “Атака” не направи и това. С което извърши още една непростима стратегическа грешка.
Що се отнася до фасулските грешки с регистрацията, то трябва да кажем, че те явно са стар рецидив на Волен Сидеров. Ако днес той е народен представител в парламента, то е не само заради предаването му по кабелната телевизия, а най-вече благодарение на това, че мандатоносители на Коалиция НО “Атака” станаха две нормално и по закон регистрирани партии, за които сега той не ще и да чуе.
Регистрацията на коалицията в ЦИК пък стана възможна благодарение на 5-те хиляди подписа (и още два пъти по толкова), осигурени само за 10 дни от читателите на “Нова Зора”. За които днешният Волен впрочем също не ще и да чуе.
Друг пример за фасулските му рецидиви е и опитът му да пререгистрира парламентарната група на Коалиция НО “Атака” като парламентарна група на партията му “Атака”. С което затвърди предположението, че го гони политически астигматизъм (сиреч непренебрежимо размазване на фокуса).
Та такива ми ти работи са тия пусти фасулски работи.
Уж дребни, уж нищожни, ама не го ли бива да ги свърши човек, всичките му дела излизат ялови...

Нагоре
Съдържание на броя