"Нова Зора" - брой 28 - 12 юли 2005 г.

Голямата опасност за България
Политическите шмекери и крадци, които си въобразяват, че са намерили убежище от справедливия народен гняв под покрива на Народното събрание, сега ни заливат с крокодилските си сълзи.
Всяка минута била извънредно ценна за нашата "европейска интеграция". Да не губим време, да работим извънредно! Депутатите искали дори да не излизат в отпуск, за да се справят "с историческата задача", легнала на крехките им плещи. Всеки е готов да се коалира с всеки - само и само да се подготвим добре за Европейския съюз. Но не и с "Атака"!
Смешен плач и смешна задача - да се прелистят подготвените вече стотина страници юридически текстове, да се зачертае някоя и друга дума в тях, да се прибави или извади по някой абзац, за да заприличат горе-долу на закони. После - да се вдигат на юруш ръце, за да се приемат от мнозинството в парламента. И влизането ни в Европейския съюз през 2007 г. било в кърпа вързано. И тогава идва светлото бъдеще - за всички нас, за децата и внуците ни...
Автор: Видко ВИДЕНОВ>> Пълния текст...
А сега накъде?
Национално-патриотичното движение в България направи най-сериозния пробив в политическия живот на България след 10 ноември 1989г. с влизането на Коалиция национално обединение “Атака” в парламента. Тази негова победа се дължи на няколко причини:
1. Основната. На недоволството на преобладаващата част от българския народ от управляващия политически елит, който не успя да реши проблемите на прехода към т.нар. демократично общество, и реално го доведе до вече непоносима социална криза. Неговото отвращение от поведението на лидерите на политическите партии, от неизпълнението на техните обещания, от поставянето на партийните и лични интереси над националните, от корупционните приватизационни сделки, от въвличането на България в непопулярни вътрешни и международни прояви, накараха българския народ да потърси друга сила, която да отговори на неговите тежнения и болки.
Триста хиляди души я намериха в “Атака”. Три милиона души не гласуваха. По този начин те наказаха политическия елит.
Автор: Проф. д-р Бончо АСЕНОВ>> Пълния текст...
Национално късогледство
Истинският, сериозният политик не прави резки движения в политическото пространство, нито пък се ангажира с крайни мнения. Подобно поведение издава лаика. Образно казано, не бива да се плюе в кладенец, защото след време можеш да припадаш край него от жажда.
И в този контекст странно впечатление правят последните изпълнения на младия лидер Сергей Станишев, който все пак показа някакви качества, ако и лидерството да му бе поднесено на тепсия.
Казвам това, защото той е човек без биография, не мина през горнилото на политически битки, както примерно своите заместници (изпечени бойци), нито пък бе поставен в критични ситуации, когато се иска бърз рефлекс и решителност, каквато неведнъж прояви Георги Първанов, независимо дали сме съгласни или не с неговите действия.
Автор: Венцеслав НАЧЕВ>> Пълния текст...
ДПС - нарастваща национална опасност
Съвестта ми е свидетел, че никога не съм изпитвал лоши чувства към турците. Живял към в регион с турци (Провадия), имал съм и приятели между тях. Турците са честен и трудолюбив народ. Ще призная - без да смятам, че по този начин ще накърня национално-патриотичното си чувство, че един беден, отруден турчин ми е душевно по-близък от например един българин като Филип Димитров.
Ще си позволя и нескромността да отбележа, че по време на т.нар. възродителен процес бях един от немногото, които открито защитиха българските граждани от турски произход срещу извършваното спрямо тях насилие.(Това е известно на много турци, включително и на Доган.)
Имам, следователно, всичките основания да твърдя, че отношението ми към Доган и неговата партия няма нищо общо с отношението ми към турците изобщо и към българските турци в частност.
Автор: Проф. Велко ВЪЛКАНОВ>> Пълния текст...
Монархофашизмът развъртя стражарската цепеница
Докато казионните медии, политолози и политици търсеха фашизъм под маникюра на Стела Банкова, истинският фашизъм извърши поредното си престъпление.
Защото именно фашизъм е онова, което стана по тъмна доба на 8 юли в Суходол. В българското държавно право няма параграф, който да разрешава насилието срещу мъже, жени, старци и деца, които защитават по напълно законен начин своите прирождени и неотчуждаеми човешки права. В конкретния случай – правото им да дишат неотровен въздух и да пият неотровна вода. Казано още по-простичко – правото им на живот.
Автор: Георги БОРИСОВ>> Пълния текст...
В Турция офицерската чест няма цена
През следващата година Великото национално събрание на Турция (ВНСТ), или Меджлисът, трябва да избере новия президент на страната. Изборът изглежда предрешен: управляващата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР), наследник на забранената Партия на благоденствието (ПБл.) на Ербакан, водена днес от премиера Реджеп Ердоган, разполага с абсолютно мнозинство в 550-членния Меджлис.
Поради това с увереност може да се каже, че ако тя представи кандидатурата на Ердоган за президент, ВНСТ ще я одобри и този “умерен” ислямист ще се изкачи в двореца Чанкая заедно със съпругата си Емине, въпреки носената от нея ислямистка забрадка.
Подобна перспектива кара лаистичните кръгове в Турция отново да обръщат очи към армията с надеждата тя да пресече този сценарий. Още повече, че между ГЩ и правителството тлее напрежение.
Автор: Людмил НЕДЯЛКОВ>> Пълния текст...
Туморът на безродието
39-ото обикновено народно събрание бе открито след изкючителни по своята дребнавост, въжеиграчество и политически шмекерии преговори за съставяне на правителство. В тези съвършени по своята безнравственост игри участваха всички парламентарно представени партии с изключение на Коалиция “Атака”. Прояви се една негласна договореност - старите партии и коалиции в изборната нощ заявиха (на глас или тайно), че ще изолират “Атака”. Самата “Атака” недвусмислено декларира, че в безпринципна коалиция няма да влезе, още по-малко с противоконституционната етническа партия, наречена ДПС. С други думи, “Атака” се разграничи от останалите, както те се разграничиха от нея, но с различни аргументи.
Автор: Станислав СТАНИЛОВ>> Пълния текст...
Абсолютното право
Нападна ни враг, коварен и жесток. Беше се прицелил да унищожи страната ни и нашия народ. Ние победихме, заплащайки победата с милиони животи на наши съграждани. Освободихме страната си, и други страни и народи. Тогава, на 9 май 1945г., никой не се запита - кои сме “ние”, какъв враг победихме, що за война беше това и каква цена платихме за победата. Тогава тези неща бяха ясни за всеки и на всички.
Днес от тази яснота остана само една дата - 60 години. Всичко друго се обви в мъгла. Днес ни казват, че точният брой загинали е неизвестен. Ясно било само, че са много повече от онова, за което се говореше. Казват ни, че не врагът ни е нападал, а че ние сме се готвели за нападение. Че не сме освободили страните, а сме ги окупирали. Че сме вършили какви ли не безчинства на територията на Европа. Че било по-добре никого да не побеждаваме, че дори и въобще да не бяхме се появявали на този свят.
Автор: Константин КРИЛОВ>> Пълния текст...
Срещу казионната пропаганда
От дните около изборите насам много симпатизанти на “Атака” звънят в редакцията на “Нова Зора”, за да изкажат възмущението си от лъжите срещу нашата патриотична коалиция. Мнозина от тях дойдоха лично в редакцията, за да споделят своето негодувание от клеветническата кампания срещу най-голямата патриотична сила в страната. Всички те настояваха Волен Сидеров, другите лидери на “Атака”, нашият вестник да изобличат клеветите на медийните и всякакви други майкопродавци.
Истината обаче е, че всеки един от нас, всеки привърженик на “Атака”, всеки читател на “Нова Зора”, може да даде своя принос в общото дело. И най-радостното е, че мнозина родолюбци вече го правят по своя собствена инициатива - те звънят по телефона на всички телевизии, които имат отворени за зрителски обаждания предавания, и правят истината за “Атака” достояние на още хиляди сънародници.
Автор: Асен ГЕОРГИЕВ>> Пълния текст...