"Нова Зора" - брой 23 - 7 юни 2005 г.

След тях и потоп
 • Памфлет
 • Георги БОРИСОВ

  Наближат ли избори, управниците по цял свят рязко намаляват кражбите, рушветите и другите престъпления. Целта на мероприятието, наричано още предизборна агитация, е да се покаже на избирателите, че освен да ги крадат много, политиците могат да ги крадат и по-малко. Разбира се, като политически уроди от световен мащаб партиите на Симеон и Доган са изключение и в тази насока. Даже в дните преди изборите техните пладнешки разбойничества не само не намаляват, но и растат като снежна топка по нанадолнище.
  Ето няколко игриви заглавия от вестниците: “Велчев и Свинаров търсят 5,6 млрд. евро за армията”. "Нови измами с топломерите.” “Намаляват броя на задочниците, увеличават университетските такси”. “Церовски си осигури тих нефтен пристан”. “Магистрала “Тракия” е голямата дупка на управляващите”, “Политиците мълчат за поскъпването на тока”. “Всички забравиха за корупцията около Софиянски”.
  Ще забравят я, как няма да забравят, когато наоколо гъмжи от нови и нови тлъсти оферти! Като например: “Взеха концесията на варненския пристанищен терминал”. “Фонд от Дания влезе в наши пивоварни”. “Агенцията по заетостта ще работи безплатно за гръцки работодатели”. “Австрийци и швейцарци ще обединяват телевизионния ни пазар”.
  Разбира се, тази щедрост към чужденците също не минава без потупване по рамото: “Страната ви е чудесно място за бизнес” - потрива ръце, да речем, финландският мениджър Лео Линден.
  Особено трескава е предизборната дейност на НДСВ-ДПС в областта на роднинските назначения. “Не пускат кокала! Масови роднински назначения във властта!” - констатира в. "168 часа”.
  Най-активни в това отношение са бандитите на Соломон Паси. Той самият вече уреди по посолствата ни в чужбина дори четирите си секретарки. Мъжът на Емел Етем пък заминава за наша сметка в Берлин. А Яшарали Ахмед, който вече е уредил роднините си до девето коляно, в момента назначава, та се къса по-редови членове на ДПС за готвачи, шофьори, домакини и консулски служители зад граница.
  Крайната цел също е известна - в т.нар. българска дипломация да не остане нито един етнически българин, та да защитим още по-добре жизнените интереси на Турция и Израел. Междувременно от Франция и Холандия подухна и лек референдумен ветрец и разпиля из основи къщичката от карти, наречена влизане в Европейския съюз. Така само за миг стана ясно, че четиригодишните тънки дипломации на Симеон, Доган, Соломон и Кунева, заради които страната загуби милиарди, не струват и пет пари.
  И не стига и тая национална катастрофа, ами и Тангра нещо се намръщи - плисна дъждец, сипна се градец и заедно с придошлите селски рекички двете стихии удавиха надеждите на няколко смесени района, че и тая зима ще прескочат трапа благодарение на дворната си градинка. Майчиноезичните министри на земеделието и на извънредните ситуации, а заедно с тях и целокупните им майчиноезични ведомства, се скриха светкавично на сушина. При тяхното блестящо отсъствие на медиите също не им им остана нищо друго, освен да обявят общо взето локалното бедствие за вселенски потоп.
  - Уррраааа! След нас и потоп! - ревнаха лумпените от НДСВ и ДПС и продължиха да грабят още по-хищно под крилатия лозунг на Луи Петнайсети.
  И са напълно прави: след тях дори евентуален библейски потоп би се видял на българите като блага росица.

  Нагоре
  Съдържание на броя