"Нова Зора" - брой 45 - 8 ноември 2011 г.

Сподели във Facebook
Мъжка победа
 • ПП “Нова Зора” – ГЕРБ – 2 : 0
 • "Зора"

  Темата за току-що отминалите избори за президент и вицепрезидент, както и за местни органи на властта, ще бъде актуална не само в следващите дни, месеци и години, първо - защото, както казват някои по-искрени анализатори, демокрацията се оказа разпъната на кръст. И второ, тепърва ще излизат свидетелства, доказателства и тайни иззад кулисите на тъмните стаички по цялата страна. Нарушения бяха регистрирани и преглътнати - по съответния благообразен начин - от всички честни и нечестни сдружения и организации, бдящи като циклопа Полифем – само с едното око... Заключенията им бяха толерантни към нинеуправляващите – въпреки нарушенията, изборите преминаха в норми! Какви точно са тези норми, естествено, остава един досаден и маловажен въпрос. Важното е, че те победиха. Те са ГЕРБ, другото са всички останали.
  ПП “Нова Зора” участва на тези избори и самостоятелно, и в местни коалиции. С малко пари, с малцина застъпници, и с юнашки кураж бяха спечелени изборите за кмет на кметство в с. Михайлово (община Хайредин, област Враца) и в с. Стефан Караджово (община Болярово, област Ямбол).
  В с. Михайлово Стефан Димитров Ангелов спечели 443 гласа на балотажа срещу представителя на ГЕРБ Валентина Бориславова Иванова - с 281 гласа.
  В с. Стефан Караджово Тодор Стоянов Куртев получи 184 гласа в балотажа срещу представителя на ГЕРБ Петър Кръстев Бодуров - със 156 гласа.
  Разликата и в двата случая е впечатляваща. Както би казал бащицата на герберите – “дет ги фанем, ги бием”...
  Независимо от страха, купуването на гласове и симпатичното мастило, които масово се лееха на тези избори, кандидатите на ПП “Нова Зора” извоюваха своята победа. Тя е още по-ценна, защото подпечата мъжеството на двамата достойни кандидати – а вече и кметове, - осмелили се да не коленичат пред силните на деня.
  Честита победа!
  Пожелаваме на Стефан Димитров и на Тодор Стоянов ползотворна работа и нови успехи!

  Нагоре
  Съдържание на броя