"Нова Зора" - брой 41 - 11 октомври 2011 г.

Сподели във Facebook
Избори 2011
"Зора"

Нещо ново в с. Буковлък

Патриотите от ПП ”Нова Зора” се отличават от екстремистите на “Атака” по това, че вместо да издигат лозунги като “Циганите на сапун!”, винаги са твърдели, че български граждани, определящи се като цигани или турци, трябва да имат място във властта, но номинирани от общобългарски партии.
Пример за такава национално отговорна политика е издигането на г-н Захари Борисов Маджаров (член на ПП “Нова Зора”) като кандидат за кмет на голямото село Буковлък, Плевенска област, от коалиция “Единен народен фронт”. В Буковлък повече от 3000 роми живеят в разбирателство с около 1500 българи.
На 2 октомври в селото се състоя предизборна среща на Румен Воденичаров, зам.-председател на ПП “Нова Зора”, с лидери на партии от ЕНФ и с избирателите.
Своите програми огласиха Христофор Дочев, кандидат за кмет на община Плевен, Пламен Дилов и Татяна Кюркчиева, водачи на листата за общински съветници на ПП “Нова Зора”.
В дискусията в залата и извън нея стана ясно, че децата на циганите в с. Буковлък редовно посещават училище, а техните родители желаят за кмет човек, който ще реши категорично въпросите с канализацията, с настилката на няколко улици и с узаконяване на парцелите, върху които преди време са построени техните масивни фамилни къщи. “Искаме работа, а не привилегии” – споделяха присъстващите.
На фона на размириците около Катуница, диалогът с циганите в с. Буковлък, предпочели членство в патриотичната формация “Нова Зора” (вместо в различните ромски етнически партии), показва на практика една много различна визия за бъдещето на България, без дирижирани от задкулисието етнически сблъсъци с малцинствата.
Нека пожелаем успех на кандидатите на ЕНФ в община Плевен. Техният успех ще бъде знаков и за възможния успех на патриотичните сили, обединени за следващите парламентарни избори.

**

ПП “Нова Зора” със самостоятелна листа в Горна Оряховица

ПП “Нова Зора” няма нито възможностите, нито “великодушните” спонсори на други партии за провеждане на помпозни предизборни срещи. Тъй като нашият идеал са дейците на Българското Възраждане, ние продължаваме да работим там, където духовното надделява над материалното и патриотизмът стои над глобализма.
Срещата на кандидатите за общински съветници от ПП “Нова Зора” в Горна Оряховица се проведе на 6 октомври в Художествената галерия, където едновременно се откриха и две изложби. Едната - на художник-фотографа Йорданка Величкова, а другата - на художника Кирил Иринчев.
Майсторските фотографии, които показват неповторимите прелести на Отечеството, действат мотивиращо на младото поколение да се бори за тяхното опазване. А карикатурите на Кирил Иринчев показват упадъка в жизнения стандарт на българина и новите опасности, които го дебнат, ако се разреши добив на шистов газ в житницата на България.
Водачът на листата инж. Владимир Григоров запозна избирателите с екологичната визия на ПП “Нова Зора” и им обеща, ако гласуват доверие на него и другите кандидати: Светлана Иванова, Константин Константинов и Игнат Игнатов, да не пожалят усилия за запазване на чиста околна среда в общината.
Зам.-председателят на ПП “Нова Зора” Румен Воденичаров увери присъстващите, че бидейки русофилска и антинатовска, партията винаги е издигала глас срещу екопрестъпления като използване на боеприпаси с обеднен уран, разрушаване на озоновия слой от самолетите на НАТО и в същото време е призовавала правителствата за инвестиции в жп транспорта - като екологически чист, и за незабавно започване на общи енергийни проекти с Руската федерация, които да гарантират енергийната независимост на България за десетилетия напред.
Богатата художествена програма доказа, че традициите на самодейците в община Горна Оряховица се поддържат ярки и жизнени. Особено впечатление направиха хорът за планинарски песни с ръководител г-н Дремов и танцовият състав “Ритъм” от Лясковец с ръководител г-жа Атанасова.
Да пожелаем успех на нашите кандидати на изборите на 23 октомври!

Нагоре
Съдържание на броя