"Нова Зора" - брой 34 - 23 август 2011 г.

Сподели във Facebook
Брей, стигнахме ги американците...
 • Дянков, не ни прави на идиоти!
 • Валентин ХРИСТОВ

  Поредната изцепка на главния счетоводител на републиката наистина ни кара да се чудим - да плачем, или да се смеем. Имаме предвид заявлението му, че в икономически план България стои по добре от САЩ. Как да повярваш - по джоба или по хладилника си - на подобно твърдение? Няма да цитираме много цифри, за да не отегчим читателя. Достатъчно е и това. Средният доход на едно американско домакинство за миналата година е 54 000 долара. За българското - седем пъти по-малко. Според официалната статистика, у нас е беден всеки четвърти. В САЩ – едва всеки осми. Е, за безработицата сме почти равни с по десетина процента. Но това е по стъкмистически официални данни. Иначе и там реално сигурно сме два пъти по-зле.
  Ама имали били янките дефицит, ама индексът Дау Джонс бил паднал, ама кредитният рейтинг бил намален! (последното всъщност се оказа чисто борсова далавера, от която някои хора спечелиха набързо 8 милиарда долара). И какво от това? На обикновения човек не му става по-леко. И може само да мечтае как ще ги стигнем американците.
  Не ни прави на идиоти, Дянков, бъди мъж! Народът е гладен, мре и не вижда надежда. Не се прави на продавач на чудеса. Стига монетаризъм! Създай условия икономиката да произвежда. Стига с тия шменти-капели!

  Нагоре
  Съдържание на броя