"Нова Зора" - брой 23 - 7 юни 2011 г.

Сподели във Facebook
Мери Джейн от Сейшелите притежава "Атака"
 • Пирамида на Волен може да разцепи партията
 • Волен Сидеров може да не е фюрер, но със сигурност е фараон. Това твърдят последните отцепници от “Атака”, които за първи път разкриха сложната схема за превръщане на депутати в заложници на класическа финансова пирамида. 50 от най-високопоставените членове на “Атака” са накарани да подпишат договори за поръчителство на кредити, изтеглени от фирми на Сейшелите. При всеки опит за несъгласие с партийната линия бунтарите рискуват да се окажат задължени с по 150 000 евро към офшорки. Схемата е изпипана юридически и само решителна намеса на прокуратурата може да избави “синджира роби” на Сидеров от капана, в който жертвите сами са влезнали.
  Огнян Пейчев се знае с Волен Сидеров от детските си години. Това не попречи лидерът на „Атака“ да го зароби със 150 000 евро. Наскоро депутатът от Ямбол научи заедно с още близо петдесет високопоставени атакисти, че е поръчител на фирмен заем, изтеглен от офшорка на Сейшелските острови. „Представяте ли си – да вкара най-добрия си приятел и съученик в такава беда. А аз винаги съм му имал пълно доверие“, държи се за сърцето 55-годишният инженер.
  Автор: Дартс нюз>> Пълния текст...
  Не викайте злото!
 • Декларация на ЦИБ на ПП “Нова Зора”
  относно провокациите като политическа технология
  в опитите за разпалване на етническа и религиозна вражда
 • Централното изпълнително бюро на ПП “Нова Зора” изразява дълбоко безпокойство от зачестилите опити от страна на различни сили с неясен политически адрес да нагнетяват и да насъскват цели социални групи от българското общество на религиозна и етническа основа.
  ЦИБ на ПП “Нова Зора” заявява категорично, че опитите да се търсят политически дивиденти по пътя на вулгарното политическо провокаторство, са не само недостойни, но че те могат да бъдат и много опасни.
  Автор: Председател на ПП „Нова Зора”
  Минчо М. Минчев
  >> Пълния текст...
  Отбраната на България: търси се съпруг за мама
  Преди време министърът на отбраната о. р. генерал Аню Ангелов оповести една „новаторска” стратегия за ПВО на България: чрез двустранни споразумения с Гърция, Турция и Румъния да се позволи на техните изтребители да преследват нарушители във въздушното пространство на България. На форума на НАТО във Варна (30.05.2011 г.) премиерът Бойко Борисов предложи още по-шантава инициатива: България да стане ортак (съдружник) с Турция, Румъния и Хърватия за покупката на „общи изстребители и подготовка на техническия и летателния състав”.
  Прогресът е очеваден. При първия случай „общо”, сиреч ничие, е въздушното пространство на България; при втория „общи” ще са закупените изстребители. Остава да се уточни откъде, какви изстребители и на каква цена ще закупят „съдружниците в престъплението”. По всяка вероятност те няма да са първа ръка, още по-малко последна дума на авиационната техника, а само втора или трета употреба, подобно на трите белгийски фрегати, с които бе „модернизиран” военноморският ни флот. Сред най-спряганите модели западни изстребители са „F-16”, които САЩ отдавна са снели от производство, предоставяйки лиценз за тяхното сглобяване на Турция. Започвайки новото производство, Анкара се надяваше да продава самолетите на арабските страни. Но ето че премиерът на България Бойко Борисов предложи на Анкара най-странното съортачване – артел за съвместно закупуване и експлоатиране на изстребители, каквито само Турция сглобява. Тоест, „F-16”, в сравнение с които шведските „Грипен”, френските „Мираж”, британско-канадските „Торнадо” или американските „F-18” са по-модерни, макар и по-скъпи. Ролята на Турция във въпросния артел е ясна – тя ще произвежда остарелите „F-16”, а България, Румъния и Хърватия ще ги купуват „общо”. Ако, разбира се, начело на румънското, турското и хърватското правителства стояха пожарникари и физкултурници. За съжаление на Борисов, не е така, и това се потвърди от факта, че Румъния не последва българския пример с отмяната на таксите на Дунав мост - 1.
  Автор: Людмил НЕДЯЛКОВ>> Пълния текст...
  Българският народ не е "кучето на Павлов"
 • Размисли след едно „шоу” на Слави Трифонов
 • На 2 юни, в поредното „Шоу на Слави”, се появи Меглена Кунева, която бе представена като „нашият кандидат-президент”. В края на предаването бях предизвикан да напиша тези редове. Импулс ми даде безумният брътвеж на групата млади мъже, които се вживяха невероятно, и то не за първи път, като калибриран „камертон” за гласа на българския народ. Особено комичен в това отношение бе Иван Кулеков, който още с имитацията на Волен Сидеров далеч надхвърли творческия си потенциал. С костюмчета и вратовръзки, в общи линии го докараха на тембър и поглед, но „словесната салата” бе ужасяваща. Тези млади момчета, въпреки че не си спомнят нищо от онова, което е било преди 1989 г. се държаха като онези щатни профсъюзни председатели, докарани в 2011 г. на „тим билдинг”. Самата Меглена Кунева за съжаление май не разбра, че нескопосният пи-ар, който й направиха (естествено, срещу заплащане) бе един огромен фалстарт.
  Мисля, че Слави и неговите хора подцениха много силно българския народ. Самият Трифонов едва ли е ходил по страната, за да говори за ЕС с баба Пена от Мало Бучино.
  Автор: Боян ЧУКОВ>> Пълния текст...
  Един позорен съд си отива
 • Предадоха генерал Ратко Младич на МСБЮ
 • В същото време тези, които водят войните си от въздуха, тези, които продължават да убиват беззащитни цивилни в Афганистан, Пакистан, Ирак и Либия си позволяват да говорят за геноцид и нарушаване на човешки права от амвона на своята недостижимост и ненаказуемост. Те съдят по-слабите за това, за което те самите би трябвало да бъдат осъдени. Тези дни в Съединените щати ликуваха. И с право. Ликуваше самият президент Обама, защото геополитиката на САЩ на Балканите записа победа в най-непокорната балканска страна. Ликуваха в Пентагона, в Държавния департамент, във военни щабове и в тайни централи. Ликуваше и слугинажът по света. Ликуваше подпалвачът на войната срещу Либия, президентът на горда Франция, „люлката на демокрацията”, Никола Саркози; ликуваше президентът на Сърбия Борис Тадич за „страницата, която вече е затворена” - предаването на ген. Ратко Младич на МСБЮ; ликуваше самият Генерален секретар на ООН Банки Мун.
  Ликуваше, има си хас, и българският министър на външните работи Николай Младенов ведно с работодателя си Бойко Борисов. Как да не ликуват, когато сюзеренът е радостен?!
  Автор: Румен ВОДЕНИЧАРОВ>> Пълния текст...
  Барутната клетва на Ботев
  На 6 януари 1848 г. се ражда за безсмъртие Христо Ботев – великият българин, еманация на народния ни дух, на народната орис и въжделение за свобода и справедливост.
  През годините на големите европейски земетръси, които разтърсват европейските народи и откриват перспективите за нов национален и социален подем, българската природа – чрез пророческото вдъхновение на един свой син – продължава, но вече по-напрегнато, неуморната си волева работа за пробуждането на народа ни и за зареждането му със свободомислие, намерило смисъл в строшаването на робските вериги.
  Автор: Проф. Чавдар ДОБРЕВ>> Пълния текст...
  Напред, към Ботев!
  Приветствие към наградените поднесе председателят на СБП Николай Петев, който благодари на Община Враца за съхранените традиции през годините. „Културата е национална сигурност - заяви той. - Понякога си мисля, че ако от Балкана слязат Левски и Ботев, много хора от нас ще трябва да сведат очи...“
  Гости на церемонията бяха делегации от побратимените градове на Враца: Бор (Сърбия), Вилньов льо Роа (Франция), Суми (Украйна), Нитра (Словакия), Долж (Румъния). В залата присъсваха още Негово Превъзходителство Антон Пакурецу, посланик на Р Румъния в България, Врачанският митрополит Калиник, областният управител Пепа Владимирова, кметове на съседни общини, правнукът на поп Сава Катрафилов, жители и гости на града.
  Автор: Галина ГАНОВА>> Пълния текст...
  С мисия в науката и литературата
  Проф. Надежда Драгова - на 80 години
  Така се случи, че почти две десетилетия имам възможността да общувам с проф. Надежда Драгова. Лаская се от мисълта, че съм сред нейните ученици – започнах като неин асистент по балкански литератури, а впоследствие станах доцент и доктор на науките.
  За мен проф. Драгова е авторитетът, пред който винаги изпитвам респект заради огромната й ерудиция на учен с европейска подготовка върху историческото развитие на културата и нейното концептуализиране.
  Автор: Ваня ДОБРЕВА>> Пълния текст...
  И все пак какво е "българска русофилия"
  Съвсем естествено, след Освобождението, инстинктивната любов минава в признателност и благодарност. От турско робство ни освободи Русия – този исторически факт не подлежи на никакви корекции. Нашите деди по-добре от нас са знаели и кой ни е освободил, и от какво ни е освободил. Да бъдем благодарни, че нашите освободители бяха братя по кръв и по вяра, че въпреки всички условности, дойдоха тогава, когато други не желаеха да идват и не пожалиха кръвта и жертвите, за да ни дарят нова държавност. Такова нещо не се забравя. Затова на скромния Руски паметник в центъра на София е изписано със златни букви: „Не нам, не нам, а имени твоему! Во царствовании Александра второго, императора всеросийского, с волею и любовью освобождена Болгария”.
  Спокойно може да кажем, че българската русофилия започва с една сбъдната българска надежда. Излишно е да споменавам, че кръвта, езикът и вярата са важни, но допълнителни условия за признателност, благодарност и любов. Та нали Каин е убил Авел, а те са били братя. Не е тайна, че имаме братя по кръв, „братя” по език и „братя” по вяра, с които и до днес трудно се понасяме. И с братството по класа не всичко се получи. Сега упорито ме карат да се пробратимявам с хора, от които повече от 1000 години моят народ и моята страна нищо добро не са видели и не виждат – е, няма да стане.
  Автор: Проф. Евгений ГИНДЕВ>> Пълния текст...
  България – размисъл и надежда!
  „Демократичният живот” в България е в силата на своята 21-годишна младост - живот без Политбюро, без ЦК на БКП, живот без индустрия и селско стопанство, живот без армия, изобщо – пей, сърце: свобода с много грижи, без надежди, с много немотия и без пари. Нека теглим чертата, и както казват социолозите – да попитаме къде сме ние?!
  За 21 години изградихме общество и държава, в която 3/4 от автомобилния парк е „втора употреба”, всяка втора дреха на българина е от магазин „втора употреба”. Всяка втора пералня, микровълнова печка или друга кухненска техника е втора употреба. Самолети, въртолети, фрегати и жп вагони - втора употреба. Законите ни, изпълнени с поправки и преправки, са закони по същество втора употреба.
  Автор: Динчо ИВАНОВ>> Пълния текст...
  Истината сега!
  Преди една седмица сайтът „Уикилийкс” изстреля поредния си залп срещу балона, надуван от управляващите у нас. Тоест, срещу самохвалните им твърдения, че САЩ ги харесват, одобряват и подкрепят заради проявената от тях политическа воля за справяне с организираната престъпност и корупцията. От „изтеклите” към медиите доклади на двама бивши посланици на САЩ в София - Джон Байърли и Нанси Макълдауни, - се вижда, че оценките им за Бойко Борисов (от 2001 до 2005 г. главен секретар на МВР, после столичен кмет, сега премиер, а наесен, макар и с вероятност 0,001% потенциален кандидат на ГЕРБ за държавен глава) съвсем не са били толкова положителни. С каква ли ирония докладва за Бойко на Държавния департамент сегашният американски посланик Джеймс Уорлик, докато пред българските медии го ласкае? Особено след като „безусловният” крепител на кабинета Волен Сидеров му представи сметка за 2 млрд. долара наем за американските бази в България и след това с разрешението на кмета Йорданка Фандъкова проведе „протестен” митинг (по-точно провокация) срещу високоговорителите и молещите се пред софийската джамия „Баня Башъ”.
  Автор: Петко ПЕТКОВ>> Пълния текст...
  Общ път за обща победа
  На 29 май, в 9,30 ч, в близост до манастира “Св. Дух”, започна учредителното събрание на ППО на ПП “Нова Зора” в Годеч. Мястото беше избрано от инициатора за учредяване на организацията Георги Тодоров, председател на фондация “Завет Божи”, дарител на манастира и председател на гражданско сдружение “Солидарност, сила, стратегия”.
  Още от ранна сутрин разочаровани граждани от политическата и икономическата обстановка в гр. Годеч и общината, започнаха да пристигат пред манастира, някои влязоха вътре да запалят свещ - за почит към паметта на мъртвите и за здраве и успех на живите.
  Автор: Георги ТОДОРОВ>> Пълния текст...

  Зора е!
  Зора е!