"Нова Зора" - брой 33 - 21 септември 2010 г.

Сподели във Facebook
Той идва!
"Зора"

Проф. Захари Захариев, председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, президент на фондация “Славяни”, бивш настоятел на закрития вече Славянски университет, бивш член на ВС на БСП, неин бивш депутат в Народното събрание и бивш зам.-министър на културата, носител на високи съветски, руски, държавни и обществени награди и действащ председател на дискусионния “Клуб 21” към Градския съвет на БСП – София, ще докара на 7 и 8 октомври в “Шератон” бившия президент на СССР и бивш генерален секретар на КПСС Михаил Сергеевич Горбачов. Проф. Захари Захариев и неговата фондация “Славяни”, ведно с Михаил Горбачов и неговата фондация “Форум за нова политика”, организират международна конференция “Европа гледа на Изток”. На конференцията освен бившият президент на СССР и бивш генерален секретар на КПСС Михаил Горбачов ще присъства и настоящият олигарх Александър Лебедев – един от най-непримиримите критици на Владимир Путин. В конференцията ще вземат участие и други бивши държавници и политици, както оповести в броя си от 13 септември в. “Дневен Труд” - Горбачов събира в София световния политически елит. Проф. Захари Захариев посреща Фелипе Гонсалес и Александър Лебедев.
“По покана на Михаил Горбачов и проф. Захари Захариев на 7 и 8 октомври в София ще се съберат световноизвестни политици и общественици, научи “Труд”. Между 60 и 70 души вече са заявили участието си в голямата конференция “Европа гледа на Изток”. Нейни организатори са “Форум за нова политика”, с лидер последния президент на бившия СССР Горбачов, и българската фондация “Славяни”, оглавявана от проф. Захариев.
Сред гостите, които ще изнесат доклади, са бившите премиери Фелипе Гонсалес (Испания) и Месут Йълмаз (Турция), бившите външни министри Ханс-Дитрих Геншер (Германия) и Александър Бессмертних (Русия), режисьорът Емир Костурица, журналистите Адам Михник (Полша), Уилям Пфаф (“Интернешънъл хералд трибюн”), Оуен Матеус (“Нюзуик”), руският олигарх Александър Лебедев и др. Участниците ще разискват теми от съвременната политика като членството на Турция в ЕС и политиката в регионите на Изток от Кавказ, в Близкия изток. “От 3 години се опитвам да доведа форума на Горбачов у нас и през октомври това ще е факт”, не скри задоволството си проф. Захариев. Той уточни, че шефката на парламента Цецка Цачева вече е заявила пълната подкрепа на Народното събрание за конференцията. Очаква се форумът да бъде открит от премиера Бойко Борисов, а дипломат № 1 Николай Младенов да изнесе доклад. Всички участници ще бъдат настанени в хотел “Шератон”, където ще бъде и проявата. Пътните разноски се поемат от форума на Горбачов, а фондация “Славяни” – престоя на участниците.”

Нагоре
Съдържание на броя