"Нова Зора" - брой 20 - 18 май 2010 г.

Сподели във Facebook
Подкрепа за ЕНЛФ

Чрез редакцията на в. “Нова Зора”

До другаря Сергей Станишев
председател на НС на БСП
ул. ”Позитано” 20
София

Копие: Общински съвет на БСП
гр. Чипровци, обл. Монтана

Уважаеми другари,
Изминаха двадесет години от началото на 1990 г., когато ни сполетя разрухата. През това време десните сили у нас, заедно с дисидентите от БСП, създадоха мощна пропагандстка машина – вестници, радиа и телевизии, които денонощно обработват общественото мислене и съзнание. Те са насочени предимно към младото поколение, доказвайки му колко „страшно” е било по време на социализма.
Особено силна и ефективна се оказа атаката им в училищата: там дисциплината рухваше, учебниците по история и литература изопачаваха истината.
За 2-3 години след промяната от 1989 г. бе съсипана цялата иконмика, след това рухна и достигнатото в образованието, културата, здравеопазването, почивното дело... Машините и инвентарът - приватизирани, земята разпокъсана, малка част от нея се обработва от арендатори, а друга буренясва и пустее. Животните - ликвидирани, постройките - разрушени или зеят празни. Тези, които изпълняваха програмата Ран Ът знаеха, че това е смърт за българското село, за българското земеделие. Мнозина гледаха безучастно как всичко се разграбва и руши.
Процесът продължава и днес – закриват се болници, подготвя се закриването на БАН и разграбването на собствеността й. Нищо не се строи и почти нищо не се произвежда. Финансирани обекти липсват. Всичко това са оръжия срещу лявата идея. Нашият трудолюбив народ, чрез мирни шествия, демонстрации и стачки се опитва да омилостиви управляващите, които сам докара на власт с гласа си с надеждата да получи щедро обещаваните мизерни левчета към заплати и пенсии. Уви, и този път бе излъган.
В България се налага авторитарният стил на управление от ГЕРБ и все по-ясно изразена антибългарска политика на правителството по мерките и препоръките на Световната банка. Това налага обединяването на всички антиглобалистки сили, всички групи и формации за социална справедливост и национален суверенитет. Неолибералната политика, довела до световната финансова криза, прилагана безразсъдно и от правителството на Бойко Борисов, вече носи на българския народ все нови и нови неволи, безработица и социално разслоение.
Сериозно противопоставяне трябва да бъде оказано и на процеса за изкупуване на земеделски земи от подставени лица на ДПС и на Република Турция. Това е възможно, ако левите и патриотични сили постигнат забрана за продажба на българска земя на чужденци.
Избирателите на БСП са съпричастни с идеята за Единен национален ляв фронт, издигната от ПП “Нова Зора”. Само обединени можем да защитим интересите на българския народ.
Столетницата, със своята членска маса, структура, опит и влияние може и трябва да бъде водеща и направляваща сила в ЕНЛФ. Тя е тази, която може да обедини прогресивните сили на българския народ.
ЕНЛФ, в състава на който трябва да бъде и БСП, в своята дейност ще се превърне в гарант за демократизма и принципите на разумната достатъчност. Според нас ЕНЛФ може да има успех само при спазване на правилата на консенсус при решаване проблемите на трудовия народ.
Ние, членовете на основната партийна организация на БСП, село Белимел, община Чипровци, обл. Монтана, подкрепяме идеята на ПП „Нова Зора” за ЕНЛФ и призоваваме Общинската партийна организация и НС на БСП, град София, ул. „Позитано” 20, да подкрепят идеята на ПП „Нова Зора” за учредяване на Единен национален ляв фронт.
От Събранието
с. Белимел, 26 април 2010 г.

Нагоре
Съдържание на броя