"Нова Зора" - брой 11 - 16 март 2010 г.

Сподели във Facebook
Импийчмънт
 • Нови еончета и чезчета се насочват към България
  под димната завеса на кампанията срещу президента
 • Георги БОРИСОВ

  Управлението на ГЕРБ е вече в осмия си месец и резултатите са налице – пълно продънване, пълен хаос и пълен кьорсокак във всички области на живота. И уличните псета вече разбраха, че този път сме се оставили да ни яхнат невероятни дори за нашите координати политически джуджета. Което обаче не се оказа никаква пречка те да ни нанесат наистина великански поражения. Не знаем дали за катастрофата трябва да се вини целият ни клан-недоклан и пак зрял-недоузрял народ, но пък е сигурно, че интелигенцията му отново го предаде. Вярно е, че Бойко с всичките му там цецки и дянковчета е чужд политико-медиен продукт, за чието налагане работеха полкове туземни журналисти, социолози, политолози и прочие платени блюдолизци или плиткоумни доброволци. Но след четирите му години на главен секретар на МВР и другите четири като столичен кмет тъкмо ние, онази част от интелигенцията, която не е безразлична за общата ни съдба, трябваше да отвори очите на объркания и отчаян избирател, че този иначе талантлив шоумен-популист не става за този пост. Пак наш е смъртният грях, че за двайсет години не успяхме да създадем нито една сериозна политическа сила, която да предложи алтернатива на нашата авантюристична, лумпенизирана и затънала в пороци политическа мафия. И ето че и днес, когато предостатъчно българи пак осъзнават, че трябва да си отиде не само това вредно правителство, но и цялата ни антинационална политическа система, обществото ни отново не разполага с никъв вариант за аварийно спасение.
  Години наред тази рубрика на “Нова Зора” носи названието “Седмицата като памфлет”. Както изглежда обаче, по-подходящо щеше да е “Кошмарите на седмицата”. Защото с всяка изминала седмица върху нас се стоварват нови и нови кошмари.
  Ето, от 1 януари влезе в сила поредното поскъпване на тока и оттогава насам мародерите от Е.ОN, ЧЕЗ, ЕVN и съучастниците им от висшите политически среди, които дърпат конците на ДКЕВР, ката ден бомбардират недоузрелите ни кратуни с артилерийската си подготовка за следващото поскъпване от 1 юли. И сякаш и то не стига, та успоредно с него ни готвят и задължителна “такса мощност”, подмяна на отчитащите уреди и, естествено, поскъпване на земния газ, тоест тотално одрусване на народа с поредната порция убийствени милиони. Човек все някак може да си обясни помиярското поведение на политиците ни пред чуждите столици и чуждите посолства, в края на краищата дори САЩ са сателитска държава, но това дупедавство пред всякакви инородни “инвеститори” не се вмества в никакво логично обяснение. Как така за толкова години нашите управници не разбраха, че рекетьорският картел Е.ОN, ЧЕЗ, ЕVN и неговият придатък ДКЕВР е най-големият инквизитор и най-хищният грабител на доходите на редовия българин? И няма ли най-накрая т.нар правителство, т.нар. прокуратура, т.нар. следствие, т.нар. служби за борба с организираната престъпност да се заемат и с тая озверяла глутница българоубийци? Ами “социалният ни президент” няма ли и той някакво мнение по въпроса? Отговорът и тук е мълчание.
  И няма как да е иначе – тъй като политиците си имат друг дневен ред, ред доста по-различен от този на народа. Днес малко досиенца, утре малка далаверка, вдругиден увеличение на заплатите, няколко показни ареста, прокарване на законче за тоя роден олигарх или оня външен поръчител, малко куклен театър с височайшо участие или улична манифестация на Янето срещу конституцията, явно главната виновница за всички български кошмари, начело с беснуването на Е.ОN, ЧЕЗ, ЕVN и ДКЕВР.
  Прочее, като са чак пък толкова велики бабаити родните бойковци и костовци, сидеровци и сини димитровчета, що тогава не вземат да импийчнат ненавижданите от целокупния народ Е.ОN, ЧЕЗ, ЕVN и ДКЕВР? Повече от сигурни сме, че с това те ще си спечелят благодарността на милиони и милиони българи повече, отколкото със смехотворните си напъни да свалят Първанов.

  ПП. Междувременно към България вече се насочват нови еончета, чезчета и евенета – т.нар. министърче Росенчо Плевнелиев вече влезе в ачик сговор с германски “инвеститори” да им предаде и печалбите от общественото водоснабдяване на маса български селища. След което вече идва ред да се предадат на чужденците даже Слънцето и въздухът над българската земя.

  Нагоре
  Съдържание на броя