"Нова Зора" - брой 7 - 16 февруари 2010 г.

Сподели във Facebook
В град Славяново обсъждат в. “Нова Зора”
Йордан БЪЧЕВ

На 1 февруари т.г. читатели на в. “Нова Зора” се събраха на разговор и за да споделят впечатленията си от вестника. Беше отбелязано, че през последните месеци интересът на социалистите и патриотите в град Славяново към в. “Нова Зора” значително се засилва. Увеличават се абонатите, интерес към публикуваните статии проявяват и хора, които досега не са били читатели на вестника. Разпространена практика е напоследък броеве на “Нова Зора” да се предават от ръка на ръка. Хората изтъкнаха, че в идейно отношение в. “Нова зора” напълнто ги удовлетворява като ляв патриотичен български вестник, който води смела борба в защита на истината, за възстановяване на държавността и оцеляването на българския народ.
Това е единственият вестник в България – подчертаха ораторите, който защитава истината за социалистическа България и отстоява разбирането, че независимо от проевропейската ориентация на нашата държава, ние трябва да запазим добрите си отношения с Русия.
Многократно бе подчертано, че авторският и редакционен състав на вестника са български патриоти на високо идейно ниво, смело и аргументирано разобличават предателската политика на управляващите държавата ни през последните 20 години.
Кръгът “Нова Зора”, вестникът и ПП “Нова Зора” по категоричен начин отстояват идеята, че при създалата се политическа обстановка единствено спасителен път за развитието на нашата държава е създаването на Единен народен фронт, в който социалистите и структурите на БСП да бъдат гръбнак на движението срещу антинационалната политика на това правителство и на настъплението на фашизма в България. Симпатизантите, читателите на в. “Нова Зора” в град Славяново изказаха пожелание ,ако това е възможно, да бъдат направени и някои подобрения в списването на вестника, като на първо място пожелаха да има повече информация за социалното положение на съсипания от “реформи” български народ, за безработицата, за стопанската разруха, за неспиращото орязване на социалните придобивки на българските граждани, за поскъпването на живота и пр.
Читателите на “Нова Зора” в град Славяново изявиха желание за среща на членове на редакционния съвет с обществеността в града и специална покана бе отправена към главния редактор на в.”Нова Зора”, и председател на ПП “Нова Зора”, Минчо Минчев и към зам.-председателя на ПП “Нова Зора” Румен Воденичаров.

Нагоре
Съдържание на броя