"Нова Зора" - брой 5 - 2 февруари 2010 г.

Сподели във Facebook
Седмицата като памфлет
Златен порой се изля върху българското племе
Георги АСЬОВ

Ако сте се подплашили, че по планетата върлува голяма криза, хич да не ви пука. Волен Сидеров вече работи по въпроса и като православен номер 1 в нашата страна вече получи в Рим личната благословия на католическия папа Бенедикт номер 16. Вдъхновен от всичко това семейният вестник „Атака”, и той като папата, обяви urbi et orbi (на Града и света), че „завършваме 2010 на плюс”, „борим високата безработица с европари”, правителството отпуска „20 милиона за безплатни закуски в училище”.
И други приятно гъделичкащи събития се случиха по страниците на „Атака”. Именно от тях върху България се изля поредният златен порой. Сидеровият свръхдепутат Николайчо Пехливанов обеща да ремонтира родните панелки „с европейски пари”, което ще разкраси още повече живота на обитаващите ги 1,7 млн. души. А това, трябва да признаем, е съвсем навременна мярка, тъй като 70 процента от сградите в България се нуждаят от спешно саниране. Но и това е, дето се вика, само началото. Защото „Европейският парламент ни дава още 300 млн. лв. за АЕЦ „Козлодуй“. Да се чуди българинът какво ще прави с толкова много пари, още повече пък че и „Вдигат пенсиите с поне 5% от 1 юли”.
Пак през миналата седмица в. „Атака” нанесе нови смъртоносни погроми на корупцията и престъпността, а именно: „300 знакови бандити влизат в затвора до края на 2010”, „55 бандити задържаха при акция в столицата”, „Оповестяват имената на хората на Станишев, крали евросредства”, „Нов удар по мафията на Митьо Очите”.
Стреснат, смаян, очарован от това четиво, страшният генерал Бойко, кандидат за генералисимус, обяви, че „сваля шапка на Волен Сидеров”. И като си свали шапката, отлетя гологлав за братска Анадола, където със сигурност ще връчи на Ердоган остър ултиматум оттутакси нататък да признае геноцида на българския народ през щастливата епоха на османското присъствие в нашите земи.
Та ето в такава идилия си живеем ний, богоизбраният и атакоблагословен български народ. И само едно нещо ни разваля сегашното блаженство – тоталните нападки, лъжи и клевети срещу кабинета от страна на враговете, които ни заобикалят отвсякъде. Така например от антиправителствения ни правителствен институт по статистика тия дни съобщиха, че реалната безработица вече наближава 14 процента. И не стига това, ами и „36% от домакинствата разполагат само с половината от необходимото за издръжка”.
За щастие, кучетата си лаят, керванът, ще рече кабинетът на бат’ Бойко, си върви. А най-перспективно от всички действа и свещенодейства здравният министър Божидар. Мнозина у нас си мислят, че основната му задача на този пост е да закрие всички болници. Така е, но това е само малка стъпка към крайната му цел – в съвсем обозримо бъдеще България да се превърне в световен износител на висококачествени човешки органи. Интимният замисъл на предприятието е да се осигури достатъчно количество за трансплантиране. В САЩ. Ето защо нашият божи дар вече проведе съответната делова среща отвъд океана с някакъв си българоамериканец на име Сами, който е много печен в тоя вид благотворителност.

Нагоре
Съдържание на броя