"Нова Зора" - брой 25 - 30 юни 2009 г.

Голяма рода, голямо лапане
Ангел БАРУСОВ

В началото бе плакатът на ПП “Нова Зора” с неговото внушение, че който гласува за Бойко Борисов, ще получи като премия и Иван Костов.
После в. “Нова Зора” публикува доказателства, че който гласува за Бойко Борисов, ще получи не само Костов, но и неговите креатури.
Сега предлагаме доводи, че освен креатурите избирателят ще получи за угояване и техните роднини. Като пример за това ще дадем задружната лапаческа фамилия на о.з. президента Петър Стоянов.
Ще започнем с необоримия факт, че българският народ вече получи като ексклузивен аванс брата на Петър Стоянов Емил Стоянов. Въпросният вече се облизва с големия черпак в ръка в качеството си на евродепутат от листата на ГЕРБ. Тук специално ще изтъкнем политическото кредо на този Емил: “Изключително важно за нашия народ е да го извадим от орбитата на Русия”. А това, че и Братко Емил е човек на Костов, се вижда не само от факта, че по негово време пловдивчанинът стана заместник-генерален директор на БНТ.
Но дето се вика – всичко по реда си. Да кажем като за начало, че дядото на Петър и Емил Стоянови бил капиталист - търговец на дървен материал и чорбаджия на гори, които после комунистите му отнемат. За щастие няколко десетилетия по-късно демократурата връща имотите на неговите наследници. Благодарение на това преди време медиите съобщиха, че джуниърите на Петър и Емил Стоянови вече се вихрят в дърварския бизнес.
Стефан Стоянов, бащата на Петър и Емил Стоянови, вече покойник, също е с богата биография. Като бивш легионер той е страдал в комунистически концлагер. Преди няколко години се появиха информации, че бил и доносник на Държавна сигурност, но не бе съобщено дали и евентуално колко душици е опропастил. Освен това по време на седесарския режим бившият легионер бе областен управител в Пловдив (1991-1993).
Пак по същото време бъдещият президент Петър Стоянов се кипреше като заместник-министър на правосъдието, допринасяйки с каквото може за ликвидацията на правораздаването в България. От друга страна обаче, Петърчо полека-лека уреди съпругичката си на работа в посолството ни Лондон, а после и на международна ясла в Швейцария. Синчето им също бе студент, неизвестно на чия сметка, в столицата на Англия. С какво се прояви по-нататък като държавен глава Петър Стоянов – всички знаят. Тук ще споменем само воаяжа му за народна сметка до Австралия, по въздуха, както и жежките му старания да курдиса американски бази из България с едничката цел да насочи могъщите руски ракети към нея.
Що се отнася до президентския брат Емил Стоянов, той също станал мултимилионер по времето на Костов. А после сътвори антикомунистическата телевизия “Европа”, която наскоро продаде наполовина на австрийски капиталисти.
От само себе си се разбира, че като всеки върл антикомунист и русофоб, мултимилионерът Емил също е стар комсомолски кадър. Като например пламенен комунистически журналист и неосъществен писател, репресиран от кървавата диктатура на Тато със специализация в Лайпциг! Но това е само началото на неговите екскурзии по широкия свят (за част от тях една от приятелките му е оставила неизличими пътеписни следи в интернет). А сега вече, когато Емил е и придворен евродепутат на Бойко Борисов, задграничните му излети в приятна компания ще стават повече. Жалко само, че на о.з. президентския Братко му се наложи да продава телевизия “Европа”. Не за друго, а защото професионалният сърцеразбивач набираше почитателки оттам.
Накрая и най-добрата новина – и Петър, и Емил Стоянови имат много, много, ама мноооооооооого братовчеди (както в костовския, така и в буквалния смисъл). А железен гарант, че и тоя път всичко ще бъде честно и почтено, е не кой да е друг, а самият неформален лидер на ГЕРБ! Защото така е то в демократските среди – голямата рода много папка.

Нагоре
Съдържание на броя