"Нова Зора" - брой 38 - 25 септември 2007 г.

Седмицата като памфлет
Георги АСЬОВ

Каквото щете си разправяйте, ама много разбогатя тоя наш народ, ей! Къде при бай Тошо щеше да си купува доматки по 3 лева килцето и яхтици по 3 милиона парчето!
И това не бе единствената изненада през изтеклата седмица.
Голям сюрприз например бе, че след 14 септември като гръм от ясно небе дойде 15 септември. На него вицопремиерът Даниел Вълчев пак бе изненадан от факта, че учениците нямат учебници, а училищата ще се ремонтират до март неизвестно коя година.
Бая изненадващо из свободните медии пак се разшета агентурното минало на Доган, което така впечатли честното родно мюсюлманство, че то се люто закле вече да гласува само за свръхдоносниците Юнал Лютви и Лютви Местан и членовете на техните фамилии.
Като мехлем за всяка либерална душица капна и фактът, че 66 процента от българите нямат никакви спестявания. "Лошото е само, че сред тия 66 процента има и циг... пардон - роми!", разплака се свръхдоносникът Георги Коритаров, колега на соросоидите от "Хелзинкския комитет", чиито българофобски доноси обаче се въртят най-вече в чужбина.
Междувременно седмицата преполови, а изненадите продължиха да се нижат като яребици на шиш: учителите протестират, Софийският университет заплашва да хлопне кепенците, пенсионерите псуват на майка конституционно социалната си държава, шофьорите се надпреварват да предизвикват задръствания - да се чуди и мае полицията на министъра Румен Петков кого първо да набие.
А държавният резерв на Емел Етем изненада даже държавата, че в него имало резерви за икономии от 1,4 млрд. лв.
При изненадващо посещение на Людмила Путина във Варна най-изненадващо гръмна прожектор, като при това вината за взрива съвсем изненадващо не бе на терористите от Е.ОN.
Касапската фирма "Сачи" продължи да изненадва пазара със своите кренвирши от... месо, докато либералите от БСП ("Бившата социалистическа партия") пуснаха на политическия пазар по двама кандидат-кметове на община. Либералчето Гошко, също бивш социалист, наложи изненадващо вето над шестостепенни текстове в треторазреден закон.
Разбира се, тук-там по света и у нас се случиха и разни неща, дето не са никаква изненада. В Турция например съвсем логично ще разрешават мюсюлманските забрадки, в Булгаристан политическият труп на космополита Фил Димитров съвсем закономерно поиска да се разреши най-наболелия български кахър - въвеждането на парични глоби за отричане на холокоста (екзекуциите ще бъдат въведени малко по-късно).
Откъм Америка космополитът Алън Грийнспан, финансовият корифей, който докара долара до днешното му състояние, съвсем закономерно прозря, че САЩ са затънали в пустините на Ирак заради петрола. От Париж Никола Саркози също не изненада никого, като плю на предизборните си обещания и призова САЩ да затънат и в пясъците на Иран, но този път в компанията на Франция.
Тук умишлено отминаваме закономерностите в СДС, ДСБ, ССД, БЗНС, ДП и НДСВ, ако някой все още си спомня какво означават тия буквени съкращения.
Елементарното възпитание ни задължава да говорим за мъртъвците само добро, а тъй като такова няма, не ни остава нищо друго освен да запазим съответното недвусмислено мълчание.

Нагоре
Съдържание на броя