"Нова Зора" - брой 46 - 21 ноември 2006 г.

Проблемите на България чакат решения
Инж. Георги ДАКОВ
Шумен

Президентските избори са вече история. Останаха проблемите на България.
Те бяха третирани в програмите на седемте президентски двойки, разбира се, от различен ъгъл, позиция и гледна точка.
Различията, безспорно, са плод на различните политически възгледи. Запазването на статуквото като цел преобладаваше в програмите.
Когато казвам “запазването на статуквото”, ясно съзнавам, че то не може рязко да бъде променено. Но не означава, че не може да се води борба срещу корупцията, лъжата, обирите, егоизма, престъпността и чуждопоклонничеството, белег за което е пълното подчинение на България на интересите на САЩ и ЕС. И все неща, с които ни съветват да се примиряваме.
Да вземем натиска на ЕС да се ликвидира АЕЦ “Козлодуй”. Няма технически и икономически причини, оправдаващи затварянето на блокове 1, 2, 3 и 4. Причините са корпоративни интереси на страни от ЕС и жалката продажност на политици като Надежда Михайлов, Иван Костов, Николай Василев, Симеон Сакскобурготски и почти всичките му министри. Както и кавалкада “демократи”, пръкнали се от предателството на “комуниста” трето коляно Андрей Луканов. Цялата тази гвардия “демократи” за лични изгоди и чужди интереси разпродадоха България. Евтино и без последици за себе си.

Интересите на България не изискват да се изпращат батальони в Ирак, Афганистан и Косово. Не може да се забрави йезуитщината на днешните български “демократи”. Те обвиняваха “комунистите”, че били подчинили България на СССР, самите те обаче продажно подчиниха България на интересите на САЩ и на страните от “златния” милиард. Какво печелеше България от “подчинеността” си към СССР и какво губи от днешната реална подчиненост на Запада, не е трудно да се проумее и от най-неосведомения гражданин.
Само предубедените русофоби, продажниците и алчните за власт и пари, са способни да изопачават истината за благотворното взаимодействие на България с нейната освободителка от турското робство. И трябва да се върнем по-назад.
Днес всеки българин трябва да си припомни за Берлинския конгрес, юли 1878 г., само три месеца след подписването на Сан-Стефанския мирен договор - на 3 март 1878 г., между вековната ни поробителка Турция и освободителката Русия. С този договор се обединяваха всички земи, заселени с българи, във възкръсналата след 485 години турско робство България. Факт като бодлив трън в очите на Англия и Запада. С Берлинския конгрес народът на България бе върнат - повече от половината, под властта на турския султан. Това не е ли цинична гавра с паметта на хилядите загинали в освободителната война - руси и българи?!
По времето, когато се провежда Берлинският конгрес, Англия е процъфтяваща колониална империя. Затова управленци като лорд Дизраели (Биконсфилд) са против освобождението на българите. Примерът може да стане заразителен за колониалните народи...
В неотдавна отминалите избори за президент предложения за реална промяна на статуквото имаше само в програмата на ген. Любен Петров. Но липсата на пари за поява в централните медии и организиране на повече срещи с избирателите осуети възможността тази програма да достигне до избирателите. Капиталът - както навсякъде по света - налага непреодолима цензура (с парите) и използва телевизията, за да пробута псевдоинформация. Това е рецептата за промиване на мозъците на младите и по-необразованите. Освен това по безспорен начин се видя, че чрез телевизията може да се налагат и най-пошли идеи.
За силата на телевизията и пропагандата говори и фактът, че неуспелият “демократ” и бивш главен редактор на в. “Демокрация” Волен Сидеров постигна завиден успех. Телевизия “Скат” му даде възможност всеки ден да говори за проблемите на бедните и ограбените, как той, и само той, ще изгони мафията от властта и дори щял да я накаже. Каква орисия е орисала българският народ, та повярва на Луканов, на Желев, на Костов, на Симеон Кобурготски и всички го излъгаха... Ако Сидеров наистина желае промяна на статуквото, трябва да се припомни, че собственикът на телевизия “Скат” Валери Симеонов никога не би го подкрепил, камо ли да му осигури трибуна. Все едно да сече клона, на който се е закачил... Около него са групирани и други новобогаташи, които наливат пари в “Скат”, преследвайки съвсем различни цели от тези на “ограбените” и “унижените”.
Веднъж да влезеш във властта, а след това алах керим... Лесно се намират оправдания, спомнете си Кобурготски какво каза за неизпълнените обещания...
По много точки г-н Сидеров критикува настоящия стар-нов президент. Ще посоча само въпроса, с който г-н Сидеров критикува г-н Първанов, че не държи сметка за антибългарската дейност на етническата партия ДПС и я допусна до властта, а елитът на тази партия я използва не само за личното си обогатяване, а и за турцизацията на България. Г-н Първанов му отговори, че е за етническия мир и че заиграването с етническата карта крие много опасности. Но не осъзнава ли, г-н Първанов, че както заиграването с етническата карта е опасно, така не по-малко опасно е да се правим, че не виждаме действията на ДПС, които са в услуга на петвековната ни поробителка и съседка на Балканите, че отдавнашните въжделения на тази съседка са да втълпява турско самосъзнание на българите, изповядващи исляма. Че за тази цел се създават ислямски училища, школи и общежития на пълна издръжка на турски фондации. Изпращането на младежи да се учат в Турция, е напълно безплатно и се финансира от Турция. В тези учебни заведения на наша територия се учат не само децата на турчеещи се българи, но и деца на българомохамеданите, които никога не са се чувствали турци, но притиснати от глада и мизерията, изпращат децата си да се образоват, без да плащат.
Така се създават съвременни еничари, които мразят българите и работят за турцизацията на България. Г-н президентът Първанов беше длъжен да изясни пред българския народ законни ли са тези мохамедански училища, и ако са узаконени, кой ги е узаконил и на какво основание? Той не го направи, а това буди тревога.
По телевизия “Скат” се прожектираха редица тържества в Кърджалийско и в Айтос, но там се говореше само на турски език. При това и от депутати в българското Народно събрание.
Човек не може да не бъде впечатлен и разтревожен от реч, като тази на депутата от ДПС Лютви Местан пред български граждани с ислямска вяра. “Вие няма защо да се срамувате, а сте в правото си да вдигнете г ордо чела, че благодарение на вас България получи “свободата” си и ще влезе в Европейския съюз!” - тези думи, които са нагла лъжа, Местан изрече на турски език. Но замълча не само българският президент, замълчаха и всички официални български власти.
Това ме накара да си спомня редица факти за постоянните диверсии на Турция, поощрявани от Западна Европа. Имаше в Шумен един голям патриот на България. По народност той беше евреин. Рахо Аврамов беше председател на ОНС-Шумен и обичаше много България. Един ден, на свободен разговор в неговият кабинет, ми даде да прочета диплянка, правена на Запад, на чист български език, и предназначена за български граждани, изповядващи исляма. Внушаваше се, че тези земи са били турски и от хората зависело да станат пак турски. Черно на бяло прочетох следния съвет: “Аллах повелява да се вреди на гяурите да строят руски социализъм! За всеки турчин е задължително да мрази Русия, тъй като тя е главният виновник тези земи сега да не са турски!
Всекидневното вредителство е повеля на Аллах да отмъщаваме на гяурите и тяхната покровителка Русия!..”
Спомням си много добре пророческите думи на председателят Рахо Аврамов, след като прочетох диплянката:
- Георги - каза ми той, - нали разбираш голямото коварство на капиталистите от Западна Европа и мераците на турската аристокрация? Ако не е Русия, отдавна да са ни смачкали. И сега се води коварна политика да ни откъснат от нашата покровителка! И не дай си Боже това да им се удаде. Без закрилата на Русия България е обречена...
През 1989 г. работих на строителни обекти по българо-турската граница за укрепване на отбранителната мощ на България. Ето какво съм запомнил от един свой разговор с ген. Стефан Цанов, командващ гранични войски. Става дума за данни на нашето Външно разузнаване, споделени с него.
През 1989 г. възпитаният в САЩ министър-председател на Турция Торгут Йозал иска разрешение от Англия да ни нападне.
- Сега не ни е необходима трета световна война! - отговаря желязната лейди. - Ако поемеш риска Турция да стане пустиня, на каквато ще я превърнат руснаците, нападай България! Ние сме неутрални. В този момент, така сме довели нещата, че в СССР моралът и единството в КПСС са силно нарушени, нашите агенти работят усилено и скоро империята СССР ще се разпадне! Това е по-изгодно от една война, която ще доведе до повишаване монолитността в това общество. А това не е изгодно за нас.
Спомням си и друго. През 1968 г. бях технически ръководител на яз. “Бебреш”, над Ботевград. При мен работиха 25 българи с ислямска вяра от Кърджалийско. Бяха на моите години. Установих с тях откровен контакт и те ми споделяха, че се чувстват българи, независимо че изповядват исляма... Бях запознат със спора между граф Игнатиев и Митхад паша на Цариградската конференция през юли 1876 г. * Подробностите може да се прочетат в моята последна книга “Трагедията беше неизбежна” и затова ще цитирам само граф Игнатиев накратко.
- Г-н Паша, досещам се че визирате населението, изповядващо исляма, което е дошло от Анадола! - казва граф Игнатиев. - Това са насилствено ислямизираните българи от вашата тиранична власт! Знам, че те не познават вашата Анадола и аз не настоявам и те да напуснат българските земи. За нас е достатъчно да се чувстват българи, а нека си изповядват исляма, ако им харесва! Ислямът се изповядва от милиони по света, без да са турци! Но ако таите коварните намерения да им внушавате турско съзнание, жестоко ще се излъжете! Докато я има Русия това няма да стане!
Преди два месеца двама от работниците, с които строихме, "Бебреш" ме срещнаха в Шумен и ме познаха. Аз и тогава, и сега ги смятам за мои братя българи. Седнахме на чаша кафе. И от дума на дума признаха ми, че се чувствали турци.
- Нали навремето правехте декларации, че сте българи?
Смутиха се, но за кратко.
- Г-н Даков времената се менят. Идва времето тези земи да се върнат отново на Турция! Русия ги е отнела със сила и тази несправедливост спрямо Турция, вече е време да се ликвидира! Турция не е това, което пишеше във вашите учебници по история по време на социализма и ние ще си живеем заедно добре в рамките на “цивилизована” Турция.
За момент бях втрещен.
Спомних си думите на българския патриот Рахо Аврамов - “Без закрилата на Русия България е обречена!” Та в момента България е в положението на дивото малаче, отклонено и изолирано от стадото биволи и всеки момент дивите може зверове да го разкъсат. Западна Европа е била против нашето освобождение от турско робство. Нали същите и сега смятат, че азиатска Турция трябва да бъде приета в ЕС. И ще си я приемат. Тя им е необходима като авангард в борбата срещу Русия. И двамата фаворити за президентският пост, не държаха сметка, че днешните национални предатели лишиха България от приятелството на великата сила, каквато е Русия.
Турски хидроинженер, колега, сподели с мен през 80-те години: “В Турция турчин, който си позволява да говори против Англия, го вкарваме в затвора! Турция владее земи на Балканския полуостров, благодарение на Англия и ние сме възпитани в чувство на благодарност към Англия!”
Мислено съпоставих как ние се отнасяме към русофобите. Обличаме ги с власт и им даваме възможност да превръщат русофобията в държавна политика.
Силата на вашата комунистическа власт е в дружбата ви с Русия и затова в Турция и Западна Европа е мразена не само по идеологически съображения, а и поради факта, че е привързала България към Русия! - продължаваше турчинът.
- А какво ви пречи нашият съюз със СССР? - попитах аз.
- Как какво? В България живеят стотици хиляди наши сънародници и ние никога няма да се съгласим с българските комунисти, те да живеят в изолация от майка Турция.
Стана ми ясно къде ги стяга чепикът. Не, господине, в България няма турци. Има потомци на ислямизирани насилствено българи от тогавашната турска власт, която е клала народа ми и е потискала всеки умен и национално осъзнат българин.
Тези случки от истинския живот не целят да навредят. Искам да спомогна да се осъзнае, че подценяването на турската инвазия спрямо България крие сериозни опасности за България, когато се премълчава.
Моят президент ще е този, който пръв постави пред ЕС въпроса за осъждане действията на Турция. От реакцията на този европейски съюз ще стане ясно дали ще ни пазят от Турция или не. И това е може би най-важното задължение на президента на България.

Нагоре
Съдържание на броя