"Нова Зора" - брой 46 - 21 ноември 2006 г.

Родният елит ощастливява света
Георги БОРИСОВ

Щом прочете свободните съчинения на свободните вестникари от ВАЦ, че заплатите в София са надхвърлили 800 лв., а в резултат на свободната конкуренция цените на стоките и услугите падат като зрели круши, родният елит с право отчете, че вече е ощастливил предостатъчно неблагодарното българско племе. И като махна за сбогом на просяците, кучешките глутници и купищата боклуци, се пръсна като шрапнел по света да ощастливява разни други племена и народи.
Тънкият интелектуалец Гамен Влахов замина да чете лекции по етика и естетика в Оксфорд. За да не падне по-долу, Кембридж веднага си изписа Алеко Кюркчиев.
Мегленка Кунева стана еврокомисар по потреблението, така че и там започна голямото изтребление.
Енергийният титан Овчаров замина за Франция, където - ако не ни лъже паметта, - има 80 атомни електроцентрали за закриване.
Мегадоносникът Юнал Лютфи, се укри под литературния псевдоним Че Гевара в околностите на Диарбекир, където отдаде върха на пламенното си перо на мачкания от кюрдите османски народ.
Етническият мелез Соломончо Паси се озова в Лондон. Мисията му там е да лъска по-отблизо чепиците на лихварите Ротшилд, като в същото време продължи да планира разпада на Русия - от благодарност към антисемита Сталин, дето спаси света от окончателното решение на еврейския въпрос и на някои други въпроси.
Ванката Костов раздвои икономическия си гений между Задполярието и Средиземноморието. Очаква се в най-скоро време ескимосите да останат без лед, арабите без пясък, а италианците - без макарони.
Симо Балтията спешно реституира афганистанските планини и сега заедно с обръчите на Доган сече, та се къса, талибанските гори. Целта е, когато горите олисеят, на тях да цъфне като въшка на плешивина свръхтерористът Осама. Малко по-настрани дебнат на пусия свръхвоенният министър Близнаков и неговият свръхординарец Първанов, готови всеки миг да спипат Осама. За екзекуцията на чудовището - със съответните подготвителни изтезания - вече точат ножове, палят огньове и острят колове хуманистът от западен тип Красимир Кънев и другите соросоиди.
Кир Стефчо Софиянски, от своя страна, запретна ръкави в Америка. Той вече е подпукал Ню Йорк, Вашингтон и Холивуд със своята строителна програма, така че и от трите центъра на световното Зло в най-скоро време няма да остане камък върху камък.
Аналогична програма, само че в областта на МВФ, Световната банка и швейцарското лихварство, се осъществява в тандем от финансовите корифеи Пламенчо Орешарски и Миленчо Велчев.
Всички тия ощастливяващи мероприятия на бившия роден елит вече се отразяват плътно от вестниците на ВАЦ, така че никой в света няма да разбере какво всъщност става.
Французите ще си седят на тъмно и ще си мислят, че имат десетки атомни централи, ескимосите само ще си въобразяват, че си имат айсберги, арабите - пустиня, а банкерите - мръсни пари.
Само новият Левски ще си остане в България. И то не толкова, че е в меден месец, колкото за това, че е голям националист и пет пари не дава за ощастливяването на чуждите племена и народи.

Нагоре
Съдържание на броя