"Нова Зора" - брой 32 - 15 август 2006 г.

Господарите на света ли? Кои са те?
Андрей ХОДОВ

Преди няколко години “Нова Зора” публикува статия на френския журналист Мишел Бланза, в която той обясняваше как е родена идеята за вграждане на чип в човешката плът, така че всеки да може да бъде следен и контролиран според идентификационния си номер. Заплахата за свободата на отделния човешки индивид, гражданин на която и да било държава, нараства с всеки успешен експеримент на генна основа. Интезивно се разработват нови методи за контрол над съзнанието, за прилагане на технологии на основата на генно модифицирани организми. Тук влизат и разработките на “супервойника”, и на забавните детски играчки - живи кукли, които представляват генномодифициран коктейл от различни животински организми.
Появата на живите кукли на пазара в Торонто, Канада, се възприема с гняв от обществеността. Продуктите на фирмата “БайоДженика” са квалифицирани като “престъпни генни експерименти с невинни животинки” (в. "168 часа”, 4-10 август т.г.).
“Канадските специалисти се гордеят - пише "168 часа”, - че след успешното въвеждане на човешка ДНК в шимпанзета и зайци, се пръкнали и двуноги създания със зурли и дълги уши. След присаждане на ДНК на паяк три овчици пък започват да плетат мрежа досущ като насекомото”.
“Бомбата” на генномодифицираните организми и продължаващите експерименти върху живи организми може да избухне със страшна сила. Отговорността е ничия, а последиците вероятно ще надминат и най-голямото въображение.
Новите технологии обслужват новите господари. Това са на първо място транснационалните компании и финансови групировки, международни институти, които “заявяват” благородни научни цели, но на практика работят срещу естественото развитие на човешката цивилизация.
Едва ли е необходимо да се припомня, че целите са повече от меркантилни. Те са буквално сатанински.
Огромна индустрия на развлечението и холивудски суперпродукции прокарват пътя на реалистичната, фантастична и страшна приказка към буквалната й аналогия в действителността на днешния ден и непосредственото бъдеще на човечеството.

"Зора"

Въпросът кой е истинският господар на света очевидно вълнува мнозина. Литературата по тази тема буквално прелива от щандовете, владее и най-популярните сюжети на статии или репортажи в пресата и телевизията. И всеки сам може да си намери обяснение.
Очевидно е, че ако наистина има “тайно правителство”, то би трябвало най-напред да се погрижи за сигурността на информацията. И най-добрият начин да укриеш истинската информация, е да я потулиш в... море от факти и празни приказки.
С една дума 99% от материалите и изследванията по темата “конспирология” са съзнателна дезинформация. Простичкият анализ изглежда много по-надежден.
1. Повърхностният поглед върху т.нар. западна демокрация показва, че видимите (легитимните) структури на управление на обществото не са способни да осигурят нито развитието му, нито елементарна стабилност. По върховете са поставени политически кукли, необременени от воля, ум и образование. Правителствата се сменят често, а кризите и скандалите заемат лъвския пай от видимия политически процес. В този случай характерен пример е Италия. Популярният по-рано тип “държавен деец” излезе от употреба. Хората избират личностите на базата на сравнение, разработено от информационните фантоми. Относителната привлекателност на тези личности “фантоми” до голяма степен зависи от вложените пари за предизборна кампания и от професионализма на имиджмейкърите и политтехнолозите. За да дойдеш на власт, личните качества трябва да са противоположни на високото ниво, което се изисква в името на обществената полза.
2. Днес реалната власт е в ръцете на хора, които имат достъп до разработката и приложението на два типа технологии:
- технология за управление на масовото съзнание
-технология за управление на елитите на по-ниско ниво.
Реалното прилагане на тези технологии усетихме и продължаваме да усещаме върху собствения си гръб.
Знае се, че поръчката за разработване на новите технологии дойде от група хора, условно наричани “транснационален финансов елит”. Днес информационните потоци са дори по-важни от финансовите. Примерно кризата на Балканите (събитията в бивша Югославия, б.р.) бе изкуствено провокирана и предизвика отлив на капитали от Европа, съществено намали перспективите пред еврото и т.н.
Центровете за разработка и прилагане на споменатите технологии териториално са разположени във Великобритания и САЩ. Но е доста съмнително, че поръчителите могат да запазят контрола върху своята “рожба”. Особеното на тези разработки е, че могат да се приложат и върху поръчителя. Няма да е за чудене, ако се чуе, че мишките пак са изяли котката...
3. От икономическа гледна точка употребата на тези технологии е пример за висока ефективност. Ако сравним всички други класически технологии, по отношение на ефективността разликата ще е същата като това да ловиш риба с въдица и с динамит.
Всъщност защо трябва да се подобрява качеството на стоките и да се понася големи загуби, след като хората просто трябва да бъдат убедени да си купуват определени стоки! Какъв е смисълът на взаимноизгодното сътрудничество с други държави, когато можеш да накараш туземците да ти дадат всичко даром?!
Ето един доста преувеличен пример. Шахтата в миньорско село става нерентабилна и трябва да се закрие. Хората трябва да бъдат преселени, да се преквалифицират, да им се намери работа и т.н. Но не всички могат да се преквалифицират, пък и това изисква големи разходи, още повече че няма работа и т.н. Но ако убедиш всички тези хора да удавят децата си във ваната, а самите те дружно да се обесят, проблемът се “решава” просто и с малки загуби.
В реалността, разбира се, всичко изглежда по-сложно и не така грубо. Налага се наукообразният термин “семейно планиране”, “сексуално възпитание” и т.н, и т.н. Но резултатът е същият. Баснословната ефективност на новите технологии е такава, че все повече финансови и интелектуални ресурси се съсредоточават за развитието им. Научният и технологическият прогрес в другите отрасли е забавен или практически спрян. Приоритетно се развиват само т.нар. информационни технологии и някои области на биологията (генетиката).
Даже във военната сфера се наблюдава известна стагнация. Инвестициите в новите технологии са огромни и това говори, че технологията за управление на съзнанието е във възход. Технолозите обаче си дават сметка, че възможностите за чисто информационен контрол над съзнанието не са безгранични. Всъщност механизмът на естествения подбор репродуцира “оглупяването”.
Будалите, на които тези манипулации ще повлияят, няма да имат жизнеспособно потомство.
И именно тук е ролята на достиженията в генетиката и кибернетиката, защото възниква необходимост от пряк контрол над съзнанието.
4. Психологически притежаването на технологии за управление създава у самите притежатели илюзията, че са свръхсъщества. Но в действителност решенията, които се вземат, са по линия на това коя държава да процъфтява и коя да бъде пратена в “килера”. Кои народи да живеят, и кои да измират, и сега цифрите са вече в милиони. Реалните хора се превръщат в числа и графики на компютърния екран, нещо като забавни игри с нападения от въздуха. Всеки психиатър ще потвърди, че такива игри са много привлекателни за определен род психопати.
5. От медицинска гледна точка новоявените “господари” са изявени дегенерати със сериозни психически и сексуални отклонения.
Началото на разработките на технологията за манипулиране на съзнанието поставя прословутият Харвардски проект. На всички е известно, че за участие в тези разработки са били привличани подчертано бионегативни индивиди. И не би могло да е другояче, защото този проект се базира на определена солидарност между дегенерати поради тяхната склонност към антиобществени действия.
Цялата днешна технология за манипулиране на елитите от по-ниски нива е основана на същия принцип. Не е ли ясно, че е трудно нормален човек да бъде убеден в голямата полза от разрушаването на държавата си или унищожението на собствения си народ.
Разбира се, сред елита във всяка една държава лесно могат да се намерят десетина-двадесет изроди, които да повярват, че явните им отклонения не са уродство, а признак за принадлежност към висшата каста. Техни естествени съюзници стават и голяма част от т.нар. творчески елит (журналисти, дейци на културата и т.н.). Отдавна се знае, че възможността да властваш над ума на хората, е много привлекателна за дегенератите, което обуславя и преобладаващия им брой им в някои обществени сфери.
6. В перспектива глобалната унификация, провеждана от новия елит, води до задънена улица. Защото оцеляването и развитието на човечеството непосредствено зависи от максималното разнообразие на съставящите го народи (етноси). Прекаленото опростяване на тази система е прекият път към деградация и гибел. Новият елит води бракониерска политика в икономиката, която изтощава все по-бързо природния, интелектуалния и икономическия потенциал на планетата.
7. Трябва да признаем, че борбата с владетелите на новите технологии за управление на съзнанието е много тежка.
8. Единствената слабост на новия елит засега е, че той няма никаква социална база (ако може така да се изразим).
Технологията за манипулиране е съсредоточена в ръцете на малцинство. Дори в САЩ и Великобритания богатите и проспериращите нямат достъп до такива технологии, и дори стават обикновени обекти, върху които те се прилагат. У нас, в Русия, са достатъчни неколкостотин души, както и закриването на десетина “представителства” и “фондации”, за да изведат страната от контрола на новоявените “господари на планетата”. Повторението на тази операция в няколко големи азиатски държави, както и последвалата икономическа блокада от страна на Запада (независимо от негативните последици за инициаторите), ще предизвика сериозен колапс в западната икономика, която е навикнала да получава даром ресурси. Това ще се сложи край и на глобалисткия проект за “новите технологии”.

Нагоре
Съдържание на броя