"Нова Зора" - брой 47 - 22 ноември 2005 г.

Паноптикум:
Западностандартни вести
Иво БРАТОЕВ

* Над 4 хил. престъпни организации действат на територията на западностандартния Евросъюз, защото така е по западните стандарти.
* 9 процента от западностандартните французи са “почти неграмотни”. С писането се справят трудно 12 процента, със смятането - 13.
* Западностандартната нововремка Юлияна Дончева получи като подарък ски за 1000 лв., та сега се ядосва, че никъде на тоя скапан свят не се продават ски за 100 хил. лв.
* Западностандартен флотски отпадък от Белгия бе удостоен със славното име “Дръзки”. Това е първият от двата отпадъка, купени от България за 50 млн. евро, за да опазват Белгия и Запада от нелегални имигранти, наркотици, терористи, проститутки и прочие отпадъци на глобализацията.
* Детронираният германски политик, 57-годишният дядка Йошка Фишер, се ожени за пети път. Ако се понапъне още малко, може и да стигне Българския държавен стандарт (БДС) на Парашкев Хаджиев.
* Певачицата Кичка Бодурова се развежда с един стандартен американски милионер, за да се омъжи за още по-стандартен американски милионер.
* 40 на сто от западностандартните ни цигани смятат, че западностандартните ни турци са религиозни фанатици. Данната е на финландците от Хелзинкския комитет.
* Холандската телевизия BNN показа стандартно западно шоу, целящо да установи какъв орален секс е по-сладък - с жена или с мъж.
* По този повод СЕМ вече се чеше по главата дали да не свали от екраните “Козият рог”, защото в него няма ни гейове, ни лесбийки, а и османското културно присъствие не е изпипано както трябва.
* Най-големите производители в света са (познахте!) американците. Техните освободители в Афганистан и Ирак произвеждат по 1,8 млрд. изстрела годишно, като за всеки убит невинен човек се пушка средно по 250 хил. пъти
* Депутатите в Европарламента никога не гласуват с чужди карти, ама нищо. Щом и ние делегираме там редовни депутати, ще ги научим.
* Без да гласуват с чужди карти, евродепутатите гласуваха 10 млн. евро за безопасни преходи на жабите в Украйна.
* Очаква се по Коледа цените на свинското в България да надскочат два пъти евросъюзните. Това ни подсети, че през 1766 г. западностандартният крал Фридрих Втори не позволил да дигнат цената на свинското, тъй като то се смятало за стандартна храна на германските бедняци.

Нагоре
Съдържание на броя