"Нова Зора" - брой 47 - 22 ноември 2005 г.

Паноптикум:
Хайлайфни ходвизи
Георги АСЬОВ

Щом се убеди на място, че и тая година из цяла Европа правят голямо коледно намаление на цените, родният хайлайф пък направи голямо коледно намаление на доходите. И като се понаслаждава как цените скачат като бесни кучета за тояга, пак намери начин да извърши и разни други подвизи.
В патриотичен подвиг свободните медии скриха матинга срещу американските бази на 2000 национални предатели в София.
Пак в геройска борба с националните предатели полицията скъса от бой две студентчета, дето искали да залепят плакат срещу базите, осквернявайки с това столичната синагога.
Само четирима депутати от извънпарламентарната партия “Атака”, която бе регистрирана чак след изборите през юни, се опитаха да защитят студентите. Но завърналият се от странство Волен веднага ги вкара в пътя, като при това даже не ги наказа да правят лицеви опори пред трибуната на Народното събрание.
Причина за това бе доброто настроение на Волен от факта, че във Виена той изнесе на насъбралите се там европатриоти бляскава лекция за мястото на българите в историята на техните народи.
За да не падне по-долу от него, извънпарламентарният депутат Павел Чернев изрече бляскавата лъжа, че лидерите на парламентарно представени партии Минчо Минчев и Йордан Величков са били във Виена като частни лица.
Сладкопойният Владко Кузов, тоже извънпарламентарен депутат, запълзя пред полицията да му курдиса син буркан на автомобила. И то не за друго, а ей така - колкото да се сдобие и той с буркан за хайлафната си туршия.
И като (за)видяха какви подвизи вършат националистите, интернационалистите също се заподвизаваха.
Интернационалистите като цяло заприлъгваха Пентагона да разкрие поне още десетина бази в България, а интернационалистите, в частност Ивайло Калфин и Надя Михайлова, прилъгаха Кондолизка Райс и Хенри Кисинджър да прехвърчат до България.
Вицепремиерът на интернационалното образование Даниел Вълчев, който миналата седмица въведе 4 матури, тази седмица ги отмени. Провинциалната интернационалистка Ферида Чакър отстреля 200 кила диво прасе край Търговище. Мегаземеделецът Яне Янев основа стотната си интернационална партия. Вместо на калпак интернацито Орешарски зараздава парите за общините на фес. Фантазьорите от Северна България построиха още няколко фиктивни моста над Дунав, и то с още по-интернационална насоченост. Интернационални архитекти построиха 28 фиктивни небостъргача в София, включително и Триумфална арка, та да има откъде да влезем още по-триумфално в Евросъюза.
И като отчете колко много подвизи е извършил през седмицата, хайлайфът пак се втурна в купони. И то не заради самите купони, а като тренировка за влизането ни в Евросъюза през Триумфалната арка, когато хайлайфът ще уреди още много, много, много купони. Разбира се, разработен е и резервен вариант - ако стане така, че не влезем в Евросъюза, тогава хайлайфът ще уреди още повече, повече, повече купони, купони, купони.

Нагоре
Съдържание на броя