"Нова Зора" - брой 36 - 6 септември 2005 г.

Левчето на Софиянски
Асен ГЕОРГИЕВ

* Средният доход на българина е вече цели 3 процента от средния доход на датчанина. Това завоевание е пряк резултат от управлението на НДСВ-ДПС, при което “средният българин стана с 80 процента по-богат” (цитатът е от сп. “Политика”, Варшава). Пак според същото списание забогатяването се дължи на “поскъпването на жилищата и недвижимостите, както и на намаляването на данъците”.
* Точно заради това забогатяване вече цели 50 на сто от работещите българи са принудени да се дообогатяват, като правят дългове. Казано по-обобщено, бившите български банки са раздали на населението общо 5,683 млрд. лв. заеми. “Браво, брависимо!” - аплодисментят топфинансисти. - “Така хем българинът си купува онова, за което няма пари, хем и чуждите рентиери печелят от лихвите”.
* От официалните данни на данъчните власти е видно, че цели 14 хил. българи (0,175 на сто от населението) имат доходи над 1000 лв. на месец. В тия 0,175 процента, ще не ще, влиза и все по-могъщата ни “средна класа”.
* Разбира се, такова фантастично благоденствие трябва непременно да се опазва. Ето защо в България има 1332 охранителски фирми, в които работят 130 хил. опазвачи. И правилно. Защото представяте ли си как ще скочи безработицата, ако престъпността намалее?
* Всъщност у нас се живее добре дори в панделите - държавата изразходва за всеки един затворник по 4 хил. лв. годишно - два пъти повече от минималната заплата на законопослушния гражданин.
* Най-добре си живеят довчерашните опозиционери, лидерите на БСП. Според Волен Сидеров те отдавна-отдавна се возят на джипове за по 350 хил. долара. парчето. Самият Сидеров и опозиционерите около него обаче все още не живеят съвсем добре. Засега те се придвижват с 2 шевролета и 4 ситроена S-5, чиято автооценка достига с огромни усилия едва 220 хил. лв.
* Ама, Слава богу, и на тая сиромашия й се види краят. Ето, поради заплаха за живота му Волен вече получи държавен мерцедес - малко поизносен наистина, но съвсем като бронетранспортьора, в който се криеше от народната любов забравеният днес адвокат Соколов. В комплект с държавния мерцедес върви и държавният бодигард, който доскоро обгрижваше Стефча Софиянски. Самият Софиянски пък обгрижи пострадалите от наводненията, като им подари цяло 1 левче. Като се вземе предвид, че комбинатът “Кремиковци” бе продаден за около 2 левчета, наводнените в България ще могат да си купят около половин “Кремиковци”. И така процентът на богаташите в страната ще се увеличи още повече.

Нагоре
Съдържание на броя