"Нова Зора" - брой 24 - 14 юни 2005 г.

Към нова зора за Отечеството
Трудно може да се оспори, че псевдодемокрацията, в която тънем, си е чиста парламентарна диктатура. Политиците, които вземат съдбоносни за народа решения, управляват с помощта на хора, които не признават новата Конституция (1991 г.), а партията им ДПС е антиконституционна. Те абсолютизират представителната демокрация и нехаят за истинските тревоги на тези, които са ги избрали. Медиите, налагащи си автоцензура, ги обслужват, социологическите агенции - също. И обслужващи, и политици се облагодетелстваха по време на мандата на поредното НС. Пленарната зала обикновено бе празна. Дежурните гласуваха с по няколко депутатски карти. Останалите депутати бяха по бизнесдела в близките кръчми, кадруваха и разпределяха комисиони. Някои обиколиха вече земното кълбо с държавните мерцедеси. Първенец както винаги е Ахмед Доган - душманинът на България, философът - дегенерат, както го нарича Волен Сидеров, който си прилича с коалиционния си партньор Симеон СКГ по това, че не взема участие в дебати, защото и за двамата българското законодателство изобщо не представлява интерес.
Парламентарно представените партии са тотално компрометирани. Лявото и дясното са само за наивници. Младен Червеняков (БСП) иска опрощаване на парите на мутрите и кредитните милионери, а Иван Костов (ДСБ) е против. А сега, де! Кой е левият, кой е десният? Въпрос с повишена трудност. Фикс-идеята за членство в ЕС е хипнотизирала и “леви”, и “десни”. Те са съгласни на всякакви гаври с Отечеството само и само да не бъдат обвинени, че играят по свирката на Москва. Войната в Ирак, затваряне на блоковете от 1 до 4 на АЕЦ “Козлодуй” и разрешаването продажбата на земеделска земя на чужденци са само видимата част на айсберга на националното предателство. Правителствата на СДС и НДСВ са за съд, но вместо това продължават да се правят на ангели и патриоти и да лъжат като за световно.
Автор: Румен ВОДЕНИЧАРОВ>> Пълния текст...
Ние сме за
Осем точки от посланието на Коалиция НО "АТАКА" към избирателите.
Автор: Коалиция НО "Атака">> Пълния текст...
Спасението на България
Днес все повече хора разбират, че надеждите, свързани с промяната преди 15 години, са откровена илюзия. Свободата на съвестта и словото, разкрепостяването на творческата инициатива на народа, модернизирането на културното и материалното битие на българите, постигането на демократично устройство на обществения живот и управлението, "бързото и несимволично подобряване на живота", се оказаха примамки в жестокия капан. Видя се, и глухият чу и разбра, че капанът щракна.
И както бе написал поетът: огледахме се - късно. Бяхме вързани жестоко.
Днес градежът е подменен с разруха, развитието - с деградация, жизнеността - с усмъртяване. Една несвобода бе заменена с друга несвобода, още по-цинична и по-страшна.
Автор: Коалиция НО "Атака">> Пълния текст...
Кого смущава възходът на “Атака”?
"Смущаващ е категоричният възход на "Атака” - така ни манипулира Мира Янова в заключение на анализа, според който новото Национално обединение “Атака” би взело 2,7% от гласовете (преди още да си е започнало кампанията!). Същевременно г-жа Янова вече е настанила в парламента ромската (неконституционна) партия. Тя обаче не се смущава от перспективата голият задник на Азис да кове законите ни. Смущава я “Атака”.
А защо, госпожо Янова? За кого е смущаващ възходът на "Атака"? За Вас? Че защо - Вие нито сте крали, нито сте продавали “Балкан” на гадовете и автостради на шмекерите. Вие не сте затваряли реакторите на “Козлодуй”, нито сте пращали наши войници да мрат из пустинята, нито сте пращали на скрап бюстовете на възрожденците.
Не сте затривали нашата армия, медицина и образование, не сте пълзели пред всяка европейска писарушка, не сте казвали “да” на чуждите посланици, още преди да сте чули какво Ви питат...
Автор: Петър БЕРОН>> Пълния текст...
Няма ляв и десен патриотизъм
Петнадесет години в България работи програма за разрушения и ограбване. Нацията ни изпадна в екстремното състояние на духовен и физически геноцид.
Историята не познава друг случай на подобна тотална агресия срещу личността и обществото, прикрита зад понятия като демокрация и реформи.
С идеологеми и обещания ни залъгваха досега, в предизборния период нова вълна от Кириакстефчовци и лъжци, в чиито ръце са икономическите и финансовите институции, ще разхлабят малко възела на икономическата примка, омотана около шията на 90% от българите.
И ако повярвате пак и отново гласувате за тези тъмни антибългарски сили, или от разочарование изобщо не гласувате, ще утвърдите собствената си нерадостна участ, защото веднага след изборите тази примка ще бъде стегната и вие ще се загърчите отново в агонията на гладната смърт. Парите, дадени от тези организации в предизборния период, ще бъдат възстановени от вашия джоб.
От вас, братя българи, зависи дали ще продължите по този гибелен път. Защото ако е заплашен животът на човека, позволени са му всички средства, за да го запази. Ако е заплашена нацията, държавността, друга дума, друг лек освен национализъм няма.
Автор: Стоян ВИТАНОВ>> Пълния текст...
Патриотизмът - последния резерв на нацията
Йордан ВЕЛИЧКОВ, председател на Съюза на патриотичните сили и воините от запаса “Защита”, организация, член на Коалиция “Атака” и кандидат за народен представител в избирателен район №27 - Стара Загора, пред в. "Нова Зора".
Интервю на Минчо МИНЧЕВ>> Пълния текст...
Дипломатически сапунки
Великобритания се готви да ореже парите ни за членство в ЕС. Лондон настоява 6 милиарда евро да бъдат икономисани от субсидиите на България и Румъния за селско стопанство. Това призовават британски представители в европарламента, според в. “Файненшъл таймс”. Австрийският канцлер Волфганг Шусел пък заяви в сряда, че е сигурен, че членството на България и Румъния в ЕС ще бъде отложено с една година. Не може да се сърдим на австрийците, че не ни искат.
Виена е залята с джебчии и просяци от България. Да де, цигани, но с български паспорти. Нито пък на британските данъкоплатци, които не искат да наливат пари в българското земеделие. Които и без това ще бъдат окрадени от окупиралото аграрното ведомство ДПС. Някакви реакции от кабинета или от Външно?
Автор: "Зора">> Пълния текст...
Стела Банкова пита

Питането е зададено на министър Велчев на 25.10.2004 г., той не отговори близо 7 месеца.

Г-н Министър, през 2002 г. Вие заявихте: „Лично аз защитавам определени принципи - да се харчи разумно, да не трупаме дългове, които да бъдат заплащани от бъдещите поколения”. Как тогава бихте обяснили, г-н Велчев, че брутният външен дълг на България се увеличава от 10, 800 млрд. щ.д. през 2001 г., на 16,453 млрд. щ.д. към декември 2004 г.? Само за три години вашето правителство увеличи външния дълг с близо 6 млрд. долара! Това, подчертавам, са официални данни на БНБ.
Автор: Стела БАНКОВА>> Пълния текст...
Не вярвайте на хора, които вече са ви лъгали
На път е да се пукне последният пропаганден предизборен балон на така наречения български политически елит - този за “успешното” приключване на преговорите за присъединяване към ЕС и за скорошното ни членство в клуба на богатите.
За бащинство над този съмнителен успех претендират всички парламентарно представени “големи” партии, както и някои извънпарламентарни сили.
Но въпросът е кой ще поеме отговорността за евентуалния провал на нашата евроинтеграция? Редица събития в чужбина през последните няколко седмици показаха, че присъединяването ни към ЕС може не само да се отложи, ами и изобщо да не се състои. Нима управляващият “политически елит" наистина е вярвал, че България е на прага на ЕС? Или през цялото време на преговорите е блъфирал с европейската идея за собствени изгоди?
Автор: Петко ПЕТКОВ>> Пълния текст...
Силата на "Атака" расте по пушкински
Е, приятели, фактът е факт: Коалиция “Атака” е политическа формация, която се ползва със значителна подкрепа от българския народ. Нещо повече: нейната сила расте по пушкински - не с дни, а с часове. Даже към днешния ден тя вече има всички реални шансове да получи сериозно представителство в парламента. И да постави началото на края на българската агония.
Но как така дори казионните социолози изведнъж забелязаха, както го нарекоха те, възхода на “Атака”?
Месеци наред социологическите агенции пазеха гробовно мълчание за Коалиция “Атака”. Не че не знаеха за нея. Напротив - лъжесоциолози редовно предоставят срещу заплащане на казионните партии секретните резултати от своите анкети. И ако най-накрая Мира Янова спомена публично “Атака”, то е само заради това, че фактът вече не можеше да се скрие. Но това далеч не означава, че казионните социолози вече не лъжат.
Автор: Ива БРАТОЕВА>> Пълния текст...
Портрет на "Атака" в проценти
 • Изненада или феномен е нарастващата подкрепа за Коалиция НО "Атака"?
 • Центърът за социологически и политологически анализи към Института за развитие на демокрацията публикува анализ на предизборните нагласи за периода 26 май - 3 юни. На първо място е Коалиция за България, посочена като водеща политическа сила, с 16,4%. Сравнително стабилна подкрепа - 12,2%, има НДСВ. На трето място центърът посочва Коалиция “Атака” - 8,1%.
  Ето и анализът на центъра в частта му за Коалиция “Атака”...
  Автор: "Зора">> Пълния текст...
  Земя
  Тук ще останем -
  на тази земя,
  от която сме тръгнали
  и на която от път
  ни посрещаха
  или на път ни изпращаха.
  Всякакви бяхме по нея -
  неверни и верни,
  но българи.
  Всякаква беше и тя -
  и кърмилница-майка,
  и мащеха.
  Автор: Андрей АНДРЕЕВ>> Пълния текст...
  Кому принадлежи България?
  Светът знае, че България принадлежи на българите. На всички или на повечето българи. И това навън никой не оспорва. Вътре обаче го оспорват толкова много и различни хора, че наистина трябва да си отговорим на този въпрос, преди да отидем пред избирателните урни.
  Ако се вгледаме внимателно в живота си, ще видим, че собствеността на българите върху България се оспорва от етнически партии. ДПС чрез антибългаризма и политическите манипулации на лидерите си, в опитите им да превърнат своя електорат в пета колона на имперските претенции на Република Турция. И големият апетит е към земята на българите.
  Новите етнически партии на циганите са продължение и нов етап в практиката на социалния номадизъм. Този стил на живот паразитства на гърба на българите и безнаказано разрушава българския живот със своите престъпления.
  Автор: Станислав СТАНИЛОВ>> Пълния текст...
  Съзидателят на демократична България
 • 82 години от жестокото убийство на Александър Стамболийски
 • През месец юни се навършиха 85 години от приемането на Закона за трудовата повинност - Строителни войски, и 82 години от гибелта на Александър Стамболийски - водачът на БЗНС, големият общественик и държавник, смелият борец за народни правдини.
  Автор: Щерю НАУМОВ>> Пълния текст...