"Нова Зора" - брой 20 - 17 май 2005 г.

Пречупиха и ствола на българската държавност
"Зора"

Датата 11 май 2005 г. ще остане като една от най-черните в новейшата ни история. Случайно или не, но тъкмо в деня, в който църквата празнува паметта на Светите братя Кирил и Методий, българският парламент ратифицира договора за присъединяване на България към ЕС. С това се слага точката над “и”-то относно цялото бъдеще на България.
Нека читателите не ни разбират криво. България е неделима част от европейската християнска цивилизация. Затова никога не сме приемали изрази от рода на “връщаме се в Европа”, “влизаме в Европа” и т.н. Но въпросът в случая не е за религия, духовни ценности или културно наследство. А за това каква съдба ни е отредена в обединена Европа. И защо управляващата България антиродина толкова единодушно и възторжено одобри поредната капитулация на страната ни. Защото става дума именно за капитулация. Капитулация пред европейските капитали, пред европейските стоки, пред европейските банки. Шепата чиновници воглаве с Меглена Кунева не защитиха в нито една област българския национален интерес. Като се почне от АЕЦ ”Козлодуй” и се свърши с квотите за безакацизна домашна ракия. Всички нови членки се пребориха за 50 л, наша Меглена - за 30! Но шегите с ракията - настрана. След 1 януари 2007 г. - освен ако все пак противниците на разширяването на ЕС не вземат връх и не отложат членството с една година - започва началото на края на България. Две трети от т. нар. дребен бизнес, включително в селското стопанство, ще фалира, смазан от жестоката конкуренция на безмитния внос и още по-жестоките екологични, санитарни и т.н. изисквания на общността. България окончателно ще се превърне в резерват за западни пенсионери и не особено платежоспособни туристи. Няколко вида производство ще оцелеят, и дори може да живнат благодарение на нахлуването на европейски фирми, които разчитат на евтина работна ръка. Обаче печалбата, все едно, ще отива на Запад.
Но защо тогава ликува българската политическа класа? Ами много просто. Тя окончателно се легитимира като неоколониалната администрация на Брюксел. С всички екстри и най-вече с гаранции за ненаказуемост. Плюс правото да се разпорежда със сумите, които все пак ЕС подхвърля на новоприетите членки.
Както цветисто се изрази Христо Стоичков пред Би ти ви, ще си ги разиграят като на покер. Плюс 3000 чиновнически места в централата на ЕС. Познайте отсега кои ще ги заемат - депутатските и министерските деца, поизучили се вече в Европата.
За загубата на националния суверенитет не е излишно да говорим. Думата на всеки среден еврочиновник ще тежи повече от тази на български министър.
Но да оставим еврочиновниците, те са ясни. Нека да попитаме нашите народни представители защо скриха от народа не само договорните документи, но и беззаконието на самата ратификация на присъединителния договор. Те ли не знаят, че решение номер 3 на Конституционния съд от 5 юли 2004 г., което гласи, че "влизането в ЕС не променя формата на държавно управление”, касае един Европейски съюз без новата европейска конституция, която пък влиза в сила от 1 ноември 2006 г.? Те ли не знаят, че новата европейска конституция променя характера на ЕС радикално и го превръща във федерация и България от суверенна държава, с присъединяването на 11 май, се превръща в член на федерацията Европейски съюз? На 11 май 39-ото НС промени формата на българското държавно управление, а това е в грубо противоречие с чл. 158 т. 3 от Конституцията на Република България, според който член само Велико народно събрание може да стори това.
Някак подозрително просто и очевидно грешно Решение номер 3 на КС от 2004 г., което се отнася за Европейския съюз през 2004 г., механично се пренася за Европейския съюз от 2007 г. А това няма как да бъде само недоглеждане. Това има друго име. Защото няма референдум за одобрение на Европейската конституция, няма дори и решение за ратифициране на Конституцията на Европа. И колко от гласувалите на 11 май 233 депутати са прочели 187-те страници на Европейската конституция, която гласуваха?
Тази политическа котерия, след като съдейства за обезкостяването на България и за разграбването на нейното богатство, сега извърши и най-важната си задача като чужда агентура - пречупи 1300-годишния ствол на българската държавност.
Но идва време за разхвърляне на камъни.

Нагоре
Съдържание на броя