"Нова Зора" - брой 20 - 17 май 2005 г.

Настана време
Георги КАРАУЛАНОВ

Някога Великата Френска революция обеща на гаврошовците свобода, равенство и братство. И те, завалиите, тръгнаха на барикадите, развяха републиканските знамена и запяха Марсилезата. С кръвта си подписаха визата за началото на нова ера за човешката история.
Последва изобретението на гилотината, защото наивните гаврошовци заслужаваха по-атрактивна смърт, отколкото смъртта на кладата. Гилотината, тази огромна, добре наточена брадва, ето кое заслужаваха тези, които вярваха в свободата, равенството и братството.
Величието на Великата френска революция се състои в това, че оттогава насетне острието на гилотината се смазваше задължително само от кръвта на светлите умове на човечеството, на смелите борци за правда, на гаврошовците, на които все забравят да им платят надниците, а те, неблагодарниците, правят стачки и си търсят правата.
Величието на Великата френска революция се състои и в това, че оттогава насетне този уред - гилотината, е винаги в ръцете на уроди.
Е, братя българи, приликата, както виждате, между Великата френска и скорошната българска, е едно към едно. Вместо свобода, братство и равенство уродите обещаваха демокрация, но хитро маскираха гилотината. Омагьосани от кресливите "демократи", нашите гаврошовци тръгнаха към Орлов мост и докато се усетят, уродите, им задигнаха хляба. Това всъщност бе целта на нашите демократи. И те успяха. А омагьосаните ахмаци се усетиха, ама късно.
Е, братя българи, късно ли е?! Пред очите ни уродите ни изхвърлиха от нашите заводи и ги присвоиха незаконно. Ограбиха банките. Разгромиха селата и изнасилиха земята ни. Корумпираха правосъдието. Настъпи страх, който идиотизира цял народ. Такова чудовищно престъпление човечеството не познава. Гилотината работи без почивка. Гилотината не щади и децата ни. Тя доставя дрогата, тя покровителства проституцията. Но все пак и уродите имат милост и нали са демократи - предоставят кофите за смет поравно и на учените, и на бачкаторите.
Е, братя българи, ще се задоволим ли с кофите за смет, или ще си поискаме нашето, това, което беззаконно ни взеха? Ще търпим ли да крадат добитъка от дворовете и да обират домовете ни? Ще чакаме ли децата ни да станат наркомани и отцеубийци? Късно ли е? Петнадесет години вече констатираме, че управниците ни мамят, знаем, че са национални предатели. Те са българомразци и има изобилие от убийствени факти, които го потвърждават. Видяхме, че гилотината е в техни ръце. И няма да се умори да удря.
Е, стига сме констатирали, братя българи. Сега му е времето, на предстоящите избори, да строшим гилотината в главите на уродите и да ги изхвърлим от Българския парламент. Само така ще излекуваме добрия си народ от страха и ще освободим Родината си от престъпниците, които я безчестят и продават на чужди хиени, дето 13 века чакат да им падне, за да я ликвидират.
И искам високо да кажа: аз, Георги Карауланов, който започнах с Азотно-торовия завод в Димитровград, където селяните на България идваха като на Божи гроб, на поклонение - да видят чудото, което щеше да увеличи берекета и хлябът им щеше да стига; аз, който с двете си ръце строих “Марица-изток”, дето угаси газените лампи на България; аз, дето ден и нощ блъсках по металургичните гиганти, които превърнаха родината ми в индустриална държава; аз, който правех мостове и естакади, строих стадиони, зали, фабрики и културни домове, и знам как пред очите ми израсна онази България, на която уродите източиха кръвта и днес оглозгват костите, ще подкрепя на предстоящите избори Коалиция “Атака”. Аз вярвам в тяхната кауза. Тя е народолюбива. А подписалите възванието са честни хора и предани на своя народ.
Аз вярвам, че в осквернената ни Родина има смели хора, които не искат повече да търпят този терор. Призовавам смелите и честни хора да гласуват на предстоящите избори за Коалиция НО “Атака”.

Нагоре
Съдържание на броя